Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar oplossingen voor personeelstekort in de agrarische sector

Heeft men moeite met het invullen van vacatures? Welke maatregelen neemt men om vacatures in te vullen? En welke obstakels ervaart men bij het nemen van deze maatregelen? LTO biedt mogelijkheid om deel te nemen aan een onderzoek naar oplossingen voor het groeiende personeelstekort in de agrarische sector. Welke rol speelt scholing en ontwikkeling, arbeidsmigratie en technologisering van arbeid? Waar liggen kansen en wat zijn bedreigingen? Met de verkregen inzichten wil LTO beleidsmakers en politici helpen bij het ontwikkelen van beleid dat beter aansluit bij de praktijk.

Meedoen aan het onderzoek
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. Let op: het is belangrijk dat de vragenlijst wordt ingevuld door iemand met zicht op het HR- beleid van het bedrijf. Heeft men dat niet? Dan is het verzoek deze uitnodiging door te sturen naar iemand die daar wel zicht op heeft.

Na deelname aan het onderzoek ontvangt men een samenvatting van de onderzoeksresultaten. Hierin zijn concrete best practices opgenomen voor het invullen van vacatures, afkomstig van andere werkgevers.

Over het onderzoek
LTO voert dit onderzoek uit in samenwerking met SEO Economisch Onderzoek, een onafhankelijk onderzoeksbureau gevestigd in Amsterdam. Financiƫle ondersteuning voor dit onderzoek is verleend door Instituut GAK. Deelname aan het onderzoek is strikt vertrouwelijk. De resultaten worden geanonimiseerd, zodat in de rapportage niets herleidbaar is naar het bedrijf.

Men kan de vragenlijst hier invullen.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: