Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage California Spring Trials 2024

De California Spring Trials (CAST) 2024 zijn ten einde gekomen. Het evenement vond dit jaar eerder plaats dan in voorgaande jaren omdat Pasen vroeg valt. Desondanks lijkt het een goede editie te zijn geweest, want de sfeer was goed. Benieuwd naar wat er tentoongesteld werd? Klik hier voor de fotoreportage. Hieronder alvast een voorproefje.


Bart Hayes van Westhoff met de nieuwe Calibrachoa Caliloco Frankenberry. Ze presenteerden hun variëteiten op de locatie Green Fuse Grove in Somis.

40+ bedrijven verspreid over 11 locaties
In totaal hebben meer dan 40 bedrijven, waaronder vermeerderaars en leveranciers, hun nieuwe potentiele variëteiten en concepten tentoongesteld. De bedrijven waren verspreid over 11 locaties.


Haim Rosenblum, Eyal Kleinberger en Eyal Inbar van Hishtil bij Suncrest Nurseries in Griggs Nursery (voorheen Suncrest Nurseries). Ze sloten hun deuren op 24 maart.

Een 6-daags evenement
Door de jaren heen hebben we gezien dat steeds meer bedrijven hun variëteiten samen met andere kwekers presenteren. Dit resulteerde in een geleidelijke afname van het aantal locaties. Deze ontwikkeling leidde er ook toe dat de CAST een 6-daags evenement werd. Voorheen duurde het evenement 2 weken, het evenement stond toen bekend als de Pack Trials. Dit jaar was CAST een 6-daags evenement, echter, veel locaties besloten hun deuren vier dagen te openen. Sommige locaties begonnen op de eerste dag van het evenement (19 maart), terwijl anderen een of twee dagen later begonnen maar open bleven tot de laatste dag (24 maart).


Ori Danziger van Danziger, presenteerde hun variëteiten bij Headstart Nursery in Gilroy, met Cascadias Fantasy Hot Pink Imp.

Vroeger dan gebruikelijk
Dit jaar vond CAST iets eerder plaats dan gebruikelijk, aangezien Pasen dit jaar vroeger valt. Dit betekend dat er meer moeite gedaan moest worden om de planten op tijd te laten bloeien. Maar het lijkt erop dat velen hierin geslaagd zijn en dat de sfeer positief was. Voor de kwekers is dit hét moment van het jaar om hun nieuwe, potentiële en bestaande variëteiten te tonen.

Individueel of in groepen reizen kwekers, retailers en planten kopers af naar Californië om de CAST te bezoeken. Dit leidt tot een grote stroom van bezoekers met pieken gedurende de dag. Echter, elk bedrijf heeft te maken met drukke en rustige dagen, afhankelijk van de locatie. Veel bezoekers gaan van zuid naar noord, bedrijven die aan het einde van de route liggen hebben het vooral druk aan het begin en het eind van het evenement. Daarentegen hebben bedrijven die op het midden van de route liggen het erg druk op de tussenliggende dagen.


Doug en Tucker Cole van DS Cole Growers bezoeken de locatie van American Takiii in Salinas. Ze bezochten de proeflocaties langs de Californische kustlijn en deelden enkele van hun hoogtepunten met ons.

Klik hier voor meer foto's en een impressie van het evenement.

Blijf uw foto's insturen!
Was u aanwezig op de CAST en heeft u foto's om te delen? Stuur ze naar ons op zodat we ze kunnen opnemen in onze CAST foto reportage.

Publicatiedatum: