Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Glastuinbouw in Westland op deze manier niet houdbaar"

De glastuinbouw in het Westland, waar veel arbeidsmigranten werken, is volgens wethouder Martijn Balster van Den Haag 'op deze manier niet houdbaar'. Dat zegt hij tegen Follow the Money (€). Balster vindt dat werkgevers wel de lusten, maar niet de lasten van de arbeidsmigratie hebben. Met als gevolg dat Den Haag veel problemen met arbeidsmigratie en huisvesting heeft. Balster, die blij is met de recente uitspraken DNB-directeur Klaas Knot, roept op tot onconventionele maatregelen.

Balster vindt dat ze bij de buren in Westland niet alleen nog een keer moeten nadenken over de komst van een megadistributiecentrum (lees: uitbreiding ABC Westland, red.) maar ook over de huidige omvang van de glastuinbouw. "We moeten ons afvragen wat voor economie we willen zijn. Willen we sectoren die voor 90 procent op arbeidsmigranten draaien en voor het grootste deel op export gericht zijn?"

Waarbij enkele ondernemers en uitzendbureaus in het Westland de lusten hebben en de arbeidsmigranten en hun buren in de oude volkswijken Den Haag met de lasten zitten? "Ik denk dat het op deze manier niet houdbaar is."

Publicatiedatum: