Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prinses Margriet opent jubileumeditie Keukenhof

Prinses Margriet heeft dinsdagmiddag 19 maart de 75-jarige jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse geopend. Music-director Eric van Tijn had voor de openingsshow Symphony of Colours een speciale track gecomponeerd waarin klassieke muziek, hedendaagse pop en dance-tracks verbonden werden. De gekozen songs werden gezongen door sopraan Laetitia Gerards.

Sandra Bechtholt vertelde in het interview met presentator Patrick Lodiers het volgende "Bezoekers uit de hele wereld zijn verwonderd over de bloemenpracht. Er is hier ruimte voor het vertellen van verhalen, er gebeurt hier iets verrassends. Het wereldberoemde bloemenpark en een gemotiveerde organisatie vormen de stevige fundamenten voor nog eens 75 jaar. En hoe we die jaren invullen, daar ga ik als nieuwe directeur mee aan de slag."

In de achterliggende 75 jaar heeft Keukenhof zich mogen verheugen in een grote belangstelling van het Koninklijk Huis. Op 2 mei 1950 bracht de koninklijke familie een bezoek aan de bloemententoonstelling, waarvan Koningin Juliana in dat jaar beschermvrouwe was. Prinses Margriet en de andere prinsesjes behoorde eveneens tot de eerste gasten van Keukenhof. Samen met enkele vriendinnen namen zij deel aan de tuinbeoordelingswedstrijd.

Keukenhof ontstond als een initiatief van een groep bloembollenkwekers en -exporteurs die een etalage voor de sierteeltsector wilden creƫren. Het eerste seizoen was meteen al een succes. De bloemententoonstelling verwelkomde 236.000 bezoekers. Het oorspronkelijke park is ontworpen door Zocher in de Engelse landschapsstijl.

In het historische park van 32 hectaren zijn in totaal weer zo'n zeven miljoen bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen te bewonderen. Honderd inzenders leveren bloembollen en zeshonderd kwekers zorgen voor bloemen en planten als onderdeel van de bloemenshows in de paviljoens. Voorman parkbeheer Stefan Slobbe en ontwerper Frans Beijk gaven de genodigden een inkijkje in het werk van het tuinteam.

Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling, uitgave van een internationale postzegel, een jubileumconcert met het Metropole orkest, een documentaire en tal van andere activiteiten.

Vandaag (donderdag 21 maart) kunnen ook alle bezoekers om 12.00, 14.00 en 16.00 uur genieten van de openingsshow Symphony of Colours.

Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei. Tickets zijn verkrijgbaar via www.keukenhof.nl.

Publicatiedatum: