Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenTech Americas: Onder de indruk van wat Mexico biedt en te bieden heeft

Gezien de aanwezigheid van 223 bedrijven en het toenemende bezoekersaantal kunnen we concluderen dat de vierde editie van GreenTech Americas in het Mexicaanse Queretaro de aandacht trok - en we hebben de foto's om het te bewijzen. Veel exposanten en bezoekers waren onder de indruk van de dynamiek en de ontwikkelingen in de Mexicaanse tuinbouwsector.

Klik hier voor de fotoreportage.

De Mexicaanse markt
95 procent van de groenteconsumptie in de Verenigde Staten is afhankelijk van import uit Mexico, terwijl slechts 5% lokaal geteeld wordt. Grote Mexicaanse bedrijven, zoals Native Suit en Finka, trekken investeerders uit de Verenigde Staten aan.

De sector kampt echter nog steeds met problemen zoals virussen en slecht onderhoud, wat resulteert in slecht presterende kassen. Veel van de op de beurs aanwezige partijen focussen dan ook op kennisontwikkeling. De overheid werkt samen met Nederlandse bedrijven en lokale universiteiten om mensen op te leiden. Bedrijven zien kansen en GreenTech Americas helpt hen de markt betreden.

Substraten
Mexico kampt met grote uitdagingen op het gebied van waterkwaliteit, als wel met ernstige droogte en de uitputting van waterbronnen. De waterniveaus zijn aanzienlijk gedaald, wat leidt tot toenemende problemen, met name in steden zoals Mexico-Stad waar deze zomer grote problemen worden verwacht. Hierdoor is het gebruik van substraten in de Mexico de afgelopen jaren toegenomen. Met een marktaandeel van 50%, speelt Mexico een belangrijke rol in de Latijns-Amerikaanse substraatmarkt.

Huisvesting voor werknemers
Daarnaast is het een uitdaging om werknemers die van ver komen te huisvesten. Door het opschalen van de gemiddelde kasgrootte neemt dit probleem alleen maar verder toe. Deze werknemers moeten vaak in de buurt van de bedrijven verblijven, maar de beschikbare accommodatie is vaak ontoereikend. Bovendien hebben de werknemers vaak lange werkdagen wat leidt tot gezinsproblemen, en ongezonde maaltijden werken obesitas in de hand. De sector zal hier een oplossing voor moeten vinden.

Mexicaanse bedrijven wachten verkiezingen in de Verenigde Staten af, aangezien de uitslag daarvan de prijzen kan beïnvloeden. Mocht Trump worden herkozen dan kan dit leiden tot prijsstijgingen. Dit zal vooral effect hebben op de meer kleinschalige bedrijven. De koersschommelingen van de peso hebben veel impact op de markt. Werknemers die in dollars worden uitbetaald moeten namelijk hun geld wisselen waardoor ze bijna 20% van hun inkomen verliezen.

Al met al is er genoeg te leren, te bespreken, te zien en te eten. GreenTech Americas is in slechts 4 edities - en ondanks een lastige start midden in de pandemie - uitgegroeid tot een belangrijk technisch evenement voor de (Noord-)Amerikaanse tuinbouw.

Klik hier voor de fotoreportage.

Publicatiedatum: