Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerkende bedrijven leggen bijenpark op terrein VBA Zuid aan

Enthousiaste medewerkers van de bedrijven op het VBA Zuid-terrein hebben 5.600 drachtplanten en bloemheesters geplant, waarmee Bijenpark VBA Zuid een feit is. In navolging van 35.000 m2 bloemen en 80 volgroeide appelbomen is het bloeiseizoen nu nog weelderiger en langer, wat zorgt voor voedsel voor wilde bijen en een prachtig aangezicht. Biodiversiteit waar medewerkers doorheen kunnen wandelen.

De werkzaamheden rondom de bushaltes, loopbrug en de afslag naar Royal FloraHolland in Aalsmeer zijn inmiddels vrijwel voltooid. De bedrijven op en rondom dit terrein zijn nauw betrokken bij realisatie van de Honey Highway, zodat gezamenlijk de biodiversiteit op VBA Zuid wordt vergroot. Op dit moment is er geen ander bedrijventerrein in Nederland dat zoveel biodiversiteit heeft, deelt de Dutch Flower Group.

Tientallen verschillende Nederlandse drachtplanten en bloemheesters zijn geplant, wat zorgt voor een langdurige bloeiperiode. Het stuifmeel en de nectar van deze planten vormen voedsel voor bijen, vlinders, alle insecten, vogeltjes, fazanten, hazen, en daarbij ontstaat er een gezonde bodem door de biodiversiteit.

Samenwerken met Honey Highway
Honey Highway heeft het ontwerp voor het bijenpark en het beplantingsplan gemaakt, dit zorgt ervoor dat er 5.600 juiste planten en heesters op tijd in het veld staan. Samen met de werkmannen van Eijkelboom wordt er vijf dagen hard gewerkt aan het tot stand komen van het bijenpark. De medewerkers van Dutch Flower Group, FM Group en andere bedrijven op het terrein zijn betrokken, trekken kaplaarzen aan en ervaren ook hoe leuk en zinvol het is; natuureducatie, teambuilding en gewoon heerlijk buitenzijn met elkaar.

Voor meer informatie:
https://honeyhighway.nl

Publicatiedatum: