Curio Breda organiseert op 3 april aanstaande een Practoraatdag. De middag staat in het teken van thema's als biodiversiteit en gewasdivers telen, de reis van voedsel van 'water tot mond', innovatieve technologieën als robotisering en 3d-foodprinting, food innovation en duurzame verpakkingen.
Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur: Opening van de middag
- Waar staan we met het practoraat Agrofood & Biobased? Leon Joore geeft als practor antwoord op die vraag.
- Gastsprekers aan het woord: ondernemen in een veranderende omgeving
- Ivar van Dorst, Entrepreneur Ekoto: Inspelen op kansen en mogelijkheden Food
- Rob Bakker, Lector HAS Green Academy: Production in a Circular Economy
- Pitches en presentaties van alle lopende projecten, vrije inloop
- Denk aan telen met de ledkar, toepassing micro-algen, eiwit van Columbus, plantbased seafood, teelt en toepassing van Sorghum, telen van sla op water
Alvast inlezen op deze onderwerpen? Bekijk de website.
- Denk aan telen met de ledkar, toepassing micro-algen, eiwit van Columbus, plantbased seafood, teelt en toepassing van Sorghum, telen van sla op water
15.00 uur: start workshopsessies. Bij inschrijven kies drie workshops. Let op! Vol is vol.
- Bodem & innovatieve teelt: klimaatbestendige landbouw
- Plantaardige eiwitten als vlees- en visvervanger
- Food Innovation: 3D foodprinting
- Robotisering & data in de land- en tuinbouw
Deze workshops zijn een weerspiegeling van de vier learning communities waar Curio binnen het project aan werkt. Voor de workshops komen onder meer Erik van Nieuwenhuizen van Meteor Systems, Sjoerd Rombout van Rijk Zwaan en Peter van Hulten van Van der Avoird Trayplant naar Breda.
16.45 uur: Afsluiting met de mogelijkheid tot netwerken
Leuk om te weten: Tijdens de borrel kun jij meedoen aan een uniek snackonderzoek.
Het adres voor deze Practoraatdag is Frankenthalerstraat 15, 4816 KA in Breda.
Ronald de Meester en Els van Mierlo van Curio waren vorige week op HortiContact om de dag te promoten.
Bron: Curio