Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beursupdate Hortex Vietnam

Buiten het SECC-congrescentrum, waar de Hortex vakbeurs in Vietnam plaatsvindt, is het 35 graden. Dit laat goed zien hoe kastechnieken de beschikbaarheid van AGF-producten in Vietnam kunnen verbeteren. De temperatuur, het gebrek aan water, en (afhankelijk van het seizoen) de hoge luchtvochtigheid hebben invloed op de teeltkwaliteit en de vooruitzichten van bloemen en groenten na de oogst. Samenwerking met leveranciers van tuinbouwbenodigdheden en het delen van kennis bieden mogelijk uitkomst. Dit is waar deze beurs om draait.

Johan van Gelderen (Kekkila), Rene van Rensen (Fresh Studio) en Bernhard Schenke (Dalat Hasfarm)

Alexander en Alexander! En Lea in het midden

Hortex
De jaarlijkse Hortex vakbeurs is op woendag 13 maart van start gegaan. Er werd gesproken over de markt en het belang van samenwerking. Hierbij waren verschillende ministers aanwezig waaronder ministers Ong Nguyen Nhur Cuong en Ong Le Thanh Hoa van het ministerie van Landbouw. Er waren ook diverse internationale vertegenwoordigers zoals Daniel Stork, consul-generaal van Nederland, Enrico Padula, consul-generaal van Italië, Burak Cihan van Turkije, en partners uit Thailand en Indonesië.

Ong Nguyen Nhur Cuong legde uit dat een van de markten naar verwachting snel zal groeien. Het land wil de export uitbreiden en daarvoor moet de productkwaliteit goed genoeg zijn. "We exporteren naar veel bedrijven in Amerika en Rusland. Hoogwaardige technologie en innovatie helpen ons om uitdagingen het hoofd te bieden en verder uit te breiden."

Ong Nguyen Nhur Cuong

Daniel Stork prees de Vietnamese tuinbouw voor het uitbreiden van haar aanwezigheid in supermarkten over de hele wereld. "Toenemende lokale vraag en toenemende export vragen om voedselveiligheid en hoogwaardige producten." Op de beurs zijn zo'n 30 Nederlandse bedrijven aanwezig die hieraan willen bijdragen door duurzame oplossingen aan te bieden.

"Nederland en Vietnam werken al meer dan 15 jaar samen aan duurzame en circulaire tuinbouw. Ze doen dit door hulpbronnen efficiënter te gebruiken, voedselverlies te verminderen en goede teeltpraktijken toe te passen."

Daniel Stork

Nederlanders bij het Nederlandse paviljoen

Vietnam heeft een agrarische achtergrond, veel arbeidskracht een een sterke werkethiek. Daarom zijn velen ervan verzekerd dat zowel de productie voor de lokale markt als de productie voor de export veel potentie hebben. Er zijn echter ook beperkende omstandigheden zoals de onzekerheid op de markt (die is veroorzaakt door de huidige vastgoedcrisis) en de anti-corruptiemaatregelen die overheidsbeslissingen vertragen.

Volgens beursorganisator Kuno Jacobs heeft de export van groenten en fruit uit Vietnam in 2023 een recordhoogte bereikt van 5,6 miljard dollar. Hij verwacht dat het land een sleutelspeler zal worden.

Door de nieuwe samenwerking met IPM en AgriTechnic Azië (horti Azië) willen de beursorganisatoren de positie van Vietnam helpen verstevigen. De organisatie van Hortex hoopt dit te doen door het organiseren van kennissessies. Daarnaast werken ze samen met partners zoals IPM en AgriTechnic Azië om bedrijven te helpen zich in de tuinbouwsector te positioneren.

De beurs, die meer dan 140 Vietnamese en internationale exposanten samenbrengt, duurt tot vrijdag.

Publicatiedatum: