Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

GreenportCAFÉ: Huisvesting internationale medewerkers in Bollenstreek

Internationale medewerkers zijn niet weg te denken uit de Bollenstreek. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met diverse sectoren in de regio. Deze medewerkers hebben ook een plek nodig om te wonen en te ontspannen en dat is lastig in de Bollenstreek. Ook voor de lokale overheid is het een dossier dat aandacht vraagt. In het GreenportCAFÉ van Greenport Duin- en Bollenstreek van woensdag 3 april gaat men dieper in op het onderwerp.

Tijdens dit GreenportCAFÉ gaan Greenport en deelnemers in gesprek met diverse partijen over de noodzaak van goede woon- en werkomstandigheden voor internationale medewerkers. Wat is daarvoor in de praktijk nodig en welke barrières zitten de realisatie daarvan in de weg?

In de gesprekken van de Greenport met ondernemers en overheden ervaren ze dat er – ondanks de goede wil van alle partijen – nog te weinig vooruitgang wordt geboekt op dit thema in de Duin- en Bollenstreek. "Tegelijkertijd zien we dat internationale medewerkers een belangrijke bijdrage leveren aan de economie van de Bollenstreek en geven ondernemers en overheden aan dat het noodzakelijk is om meer grip te krijgen op de woon- en leefomstandigheden van deze groep medewerkers. Er is echter geen enkele organisatie die op dit thema individueel voortgang kan boeken. Alle betrokken stakeholders hebben elkaar hierbij nodig. Die samenwerking start met een open dialoog over dilemma's, kansen en mogelijke oplossingen. Als Greenport Duin- en Bollenstreek faciliteren we deze dialoog graag. De uitkomsten gebruiken we om een shortlist aan concrete stappen/mogelijke projecten op te stellen."

Het gaat om een besloten bijeenkomst. Heb je vragen stuur dan een e-mail naar eva@greenportdb.nl.

Publicatiedatum: