Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UPOV-verdrag

Ambassade Armenië op bezoek bij Schreurs Holland in De Kwakel

Ambassadeur Viktor Biyagov van Armenië heeft dinsdag Schreurs Holland in De Kwakel bezocht. Hij was samen met zijn collega Vrezh Madoyan. Doel van dit bezoek om de Armeense ambassade meer inzicht te geven in het proces van veredelen met daarbij het belang van kwekersrecht.

Sinds 2 maart 2024 is Armenië ook UPOV geregistreerd. Dit is een groot succes wat grotendeel door de Nederlandse overheid in samenwerking met Armenië is gerealiseerd, vindt men bij Schreurs. Tijdens het bezoek van de Armeense ambassade aan Schreurs is er dan ook veel gesproken over de praktische uitvoering van dit UPOV-verdrag.

Schreurs doet al vele jaren zaken in Armenië met rozen- en gerberakwekers. Schreurs levert haar variëteiten dan ook op grote schaal in dit land in diverse productvormen. De laatste jaren is het areaal fors gegroeid in Armenië. Het belang van een UPOV-registratie is dus erg groot, niet alleen voor Schreurs, maar ook voor andere veredelaars binnen de sierteeltsector.

Tijdens het bezoek heeft Schreurs de verschillende processen binnen het bedrijf aan de Armeense ambassadeur getoond. Dit toonde de Armeense ambassadeurs de praktische aspecten van de samenwerking en benadrukte het belang van dergelijke initiatieven voor de verdere ontwikkeling van de sierteeltsector in Armenië.

Over de verdere praktische uitvoering wordt later dit jaar meer bekend gemaakt door de Nederlandse en Armeense overheid.

Voor meer informatie:
Schreurs Holland B.V.
+31 (0)297 383444
info@schreurs.nl
www.schreurs.eu

Publicatiedatum: