Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terugblik op orchideeënshows in Taiwan

De 23e World Orchid Conference (WOC) en de 20e Taiwan International Orchid Show (TIOS) zijn op 23 februari 2024 van start gegaan en inmiddels afgelopen. Het motto van deze twee orchideeënevenementen was "Orchidee Samen".


Luchtfoto van de locatie van de 23e WOC


Ingang van de 20e TIOS


Orchideeën die lijken op nationale vlaggen

Bij de ingang van TIOS staat de mascotte "Orchideeën-saurus" naast een wereldbol. Verder staan er orchideeën die lijken op nationale vlaggen.




Tainan City bestaat 400 jaar en de WOC en TIOS tentoonstellingen laten het historische en culturele erfgoed van de stad zien. Er staan honderdduizenden orchideeën.




Orchideeën om het interieur te decoreren

Op TIOS staan orchideeën die gebruikt kunnen worden voor interieurdecoratie. Verschillende bloemenverenigingen nemen deel aan het evenement.


De hoofdtentoonstelling op de WOC




Landschapstentoonstelling van Korat Orchid Society x Damrong Star Club uit Thailand


Landschapstentoonstelling door Taiwan Florists' Transworld Delivery Association

Aan de WOC namen diverse internationale organisaties deel waaronder negen organisaties uit de Dominicaanse Republiek, Hong Kong, Indonesië, Japan, Singapore en Thailand. Ook namen zeven lokale Taiwanese organisaties deel die meededen aan de beste landschapstentoonstelling op de beurs.

Tentoonstelling van individuele bloemen


Winnaars

Bijna 1600 individuele orchideeëninzendingen streden om de winst en er waren bijna 200 juryleden uit 23 landen. Dit jaar werd een nieuw papierloos stemsysteem geïmplementeerd waardoor de resultaten sneller beschikbaar waren.


Tentoonstelling van inheemse orchideeën van Taiwan

Een speciale afdeling op de tentoonstelling op de WOC belicht de inheemse orchideeën van Taiwan. Die zijn samengesteld door meerdere organisaties die zich inzetten voor het behoud van deze inheemse soorten. Het bestuur wil het publiek bewustzijn van orchideeën voor toekomstige generaties vergroten.


De tour naar het KBCC

Geregistreerde deelnemers van de WOC konden deelnemen aan een tour naar het Dr. Cecilia Koo Botanic Conservation Center (KBCC) in Pingtung. KBCC, een niet-gouvernementele organisatie gewijd aan het behoud van tropische planten in Taiwan, zet zich in voor het behoud van tropische en subtropische planten en de promotie van biodiversiteit.

Het KBCC wil 40.000 verschillende rassen verzamelen voor 2027.


Conferentie


Conferentie

Na de opening van de 23e WOC begon de vierdaagse conferentie op 25 februari met honderd sprekers van over de hele wereld. Er werden 51 posters gepresenteerd tijdens de conferentie. Onderwerpen waren amateurteelt, kweek & systematiek, ecologie, genetica & ontwikkeling, tuinbouwtherapie en markttrends.


Dr. William Riley

Sprekers waren onder meer Dr. William Riley uit de VS die de visie van het World Orchid Conference Trust besprak. Johan Hermans uit Engeland gaf zijn visie op orchideeën afkomstig uit de regio rond de West-Indische Oceaan. Dr. Martin Motes uit de VS presenteerde nieuwe Vanda-rassen en Dr. Chia-Wei Li vertelde hoe orchideeën in Taiwan behouden kunnen worden.


Edmund Timm van MPS

Het zakelijke forum op het evenement behandelde plantenrasrechten, trends op de markt van orchideeën en CO2-neutrale orchideeënteelt. Edmund Timm van MPS sprak over milieuvriendelijke orchideeënteelt. Verschillende sprekers spraken over plantenrasrechten in hun land.

Ruud Scheffers van Opti-Flor deelde inzichten over de Europese markt en trends. Robert Kuijf van Anthura vertelde over de toekomstige trends in de wereldwijde orchideeënsector. Henk Barendse van het Post Harvest Knowledge Center, Royal Flora Holland, gaf een toespraak over Taiwan Oncidium.


Professor Nean Lee ontvangt de WOCT-medaille

Tijdens de WOC werd de WOCT-medaille uitgereikt aan drie personen voor hun onderzoek naar orchideeën. De eerste ontvanger, professor Nean Lee, werd geëerd voor haar rol bij het vestigen van de orchideeënsector in Taiwan.


Professor Chia-Wei Li ontvangt de WOCT-medaille

Professor Chia-Wei Li, de CEO van het Dr. Cecilia Koo Botanic Conservation Center (KBCC), ontving als tweede een medaille voor zijn leiderschap in tropische en subtropische plantenbehoud.


Professor Harold Koopowitz ontvangt de WOCT-medaille

Tot slot heeft professor Harold Koopowitz de WOCT-medaille ontvangen voor zijn kweekwerk binnen het geslacht Paphiopedilum en zijn redactionele beheer als Editor Emeritus voor de Orchid Digest. Hij voert al tien jaar redactioneel beheer uit.


Studenten presenteren hun poster


Studenten met de president en organisatoren van WOC

Een ander evenement op de WOC zijn de Young Investigators Awards, die jonge onderzoekers erkennen voor hun onderzoek naar orchideeën.

Bij deze prijzen horen ook subsidies om studenten te inspireren en te ondersteunen in hun studie. Dat gaat om basis- en toegepast onderzoek naar orchideeën en algemene tuinbouwonderwijs in orchideeën. De winnaars komen uit zes landen waaronder Taiwan, Mexico, de VS, Slowakije, Maleisië en Thailand.


Aftermovie van de WOC

Voor meer informatie:
WOC
https://en.woc23.com/
https://www.facebook.com/WOC23rdtw/

Publicatiedatum: