Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studenten Inholland aan de slag in project Groene Tulp 0.0

In het project Groene Tulp 0.0 zijn studenten van het lectoraat Robotica van Inholland Alkmaar toegevoegd aan het onderzoeksteam. De studenten gaan onder andere onderzoeken of beelddata van de H2L tulpenselectierobot nuttige informatie geeft voor het monitoren van de groei en gezondheid van de gekweekte tulpen. Met de uitkomsten kan worden bepaald op welke manier de verkregen beelddata een rol kunnen spelen in het verder verduurzamen van de tulpenkweek.

In het project De Groene Tulp 0.0 wordt onderzoek gedaan gericht op een gezonde en veerkrachtige tulpenkweek met minimale milieueffecten en behoud van kwaliteit en economisch rendement. Er is nog geen geschikte methode voor het monitoren en bijsturen van bloembolkwaliteit op cultivarniveau. Ook ontbreken er op dit moment datagedreven herkenningsmodellen voor de tulpenkweek.

De tulpenselectierobot die H2L samen met Smit Constructie en kwekers heeft ontwikkeld, scant tulpen op virus met camera's en detecteert dit aan de hand van algoritmes. Waar dit nodig is spuit de robot vervolgens behandelvloeistof op de tulp. Voor het onderzoek levert H2L bestaande beelddata aan voor het ontwikkelen van herkenningsmodellen. Maar het is ook de bedoeling om in komende jaren met een H2L-robot zelf realtime data te verzamelen op proefvelden.

Bron: Greenport Noord-HollandNoord

Publicatiedatum: