Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiContact dag 1: Warmdraaien voor de woensdag

Tholen - Drie dagen HortiContact zijn dinsdagochtend om 10.00 uur (!) afgetrapt in de Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn dit jaar gewijzigd. Alleen vandaag, op de woensdag, is het beurs van 13 tot 21 uur.

Na een rustige start is de verwachting dat het vandaag een stuk drukker wordt. De dag is alvast goed afgetrapt met het Nationaal Horti Symposium in de ochtenduren voorafgaand aan beursdag 2.

De nodige oud-tuinders wisten de beurs dinsdag al vroeg wel te vinden. Ook wij, in stand J109, troffen er de nodige tuinbouwveteranen die (misschien na alle recente media-ophef over de toekomst van de tuinbouw?) wel weer even wilden zien hoe het er nu met de sector voorstaat.

Na een dagje HortiContact, waarbij de beursdeuren om 18 uur sloten, is de voorzichtige voorlopige conclusie dat de schrik er wel in zit, maar dat men ook strijdbaar is. "Zonder strijd geen overwinning", vatte een tomatenteler het tijdens een van de vele praatjes in de wandelgangen samen. En zo is het.


Die kreet, zonder strijd geen overwinning, past ook mooi bij de winactie van Agrolux, waar een Sprint Battle is opgezet. Een stukkie fietsen, dat kan menig tuinder wel. Fiets sneller dan het licht is de opdracht in stand F110.

Arbeid en energie
De telers die toekomst zien of daar in ieder geval voor willen gaan, krijgen op HortiContact de nodige nieuwe hulpmiddelen aangereikt. Om de bekende knelpunten te tackelen worden er oplossingen en innovaties aangereikt.

Denk dan aan arbeid, waarvoor huisvestingsopties aangeboden worden (er stond zelfs een volledige woonunit bij IMC) en mechanisatie (bij ISO Group), maar ook aan energie, waar de techniek eveneens niet stilstaat. Het aantal aanbieders van energiesystemen, waaronder veel (drijvende) zonnepanelen, is groot op de beurs. Ook komen er steeds meer alternatieven voor de wkk en ketel op de markt, waarmee telers 'van het gas' af zouden moeten kunnen de komende jaren.


Sprinkler Energy gaat telers van het gas af helpen door slim de wateropslag naast de kas in te zetten. De wateropslag wordt een primaire warmtebron, zoals ze dat vanwege brandbeveiliging ook al bij grote distributiecentra zoals die van Kruidvat doen.

Wij gaan ons vandaag weer een dagje verder informeren over de staat van de techniek en de tuinbouw (waarvoor ook nog een heel presentatieprogramma is opgetuigd) en nemen onze fotocamera weer mee voor de traditionele fotoreportage. Tot straks!


Ridder introduceert SmartDrive op HortiContact


Houweling Group en Intrahorti slaan steeds meer hun vleugels uit, wereldwijd en duurzaam