Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afscheid cultuurgroep-voorzitter Hetty Crooijmans met doop Rosa ‘Hetty’

Vrijdagmiddag 1 maart jl. heeft Hetty Crooijmans een roos met haar naam gedoopt. Aanleiding was haar afscheid als voorzitter van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen onder Anthos-secretariaat. De ceremonie vond plaats tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep bij Wageningen Plant Research in Randwijk.

Hetty Crooijmans doopt een roos met haar naam

Hetty Crooijmans was gedurende vele jaren voorvrouw en boegbeeld van de Nederlandse rozenteeltsector. Haar bestuurswerk startte ruim 30 jaar geleden in Limburg, toen ze in het bestuur van de Limburgse Boomkwekers Vereniging gevraagd werd. Daarna was ze onder meer jarenlang voorzitter van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen, eerst onder de NBvB en LTO Nederland, de laatste acht jaar onder secretariaat van Royal Anthos.

Klaar voor de toekomst
Hetty Crooijmans wordt bedankt voor haar jarenlange inzet. Onder haar aanvoering is de Cultuurgroep het promotieprogramma Roses4Gardens gestart en zijn de keuringen voor Excellence Roses weer op de rails gezet. "We varen nu een bij de cultuurgroep passende koers", aldus de scheidend voorzitter. "We zijn klaar voor de toekomst en ik geef het stokje met een gerust hart over." Tot de volgende jaarvergadering is bestuurslid Hans van Hage interim-voorzitter, terwijl gezocht wordt naar een nieuwe voorzitter.

Ziektevrije rambler
Rosa 'Hetty' is een doorbloeiende rambler met rozerode halfgevulde bloemen die licht geuren. Ze gaan nét genoeg open om de gele meeldraden te tonen, waardoor de roos ook aantrekkelijk is voor bijen en zweefvliegen. Het is een roos van veredelaar Marco Braun, die al veel bijzondere rozen op zijn naam heeft staan. 'Hetty' is een kruisingsproduct van ramblers 'Scented Lilac' en 'Heidetraum Plus'. De roos is in het Westbroekpark in Den Haag gedurende een aantal jaren getest en is, evenals beide ouders, ziektevrij. Hij wordt 2,5 tot 3 meter hoog.

bron: Anthos

Publicatiedatum: