Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rosa Plaza start met het veilen van Alstroemeria uit Ethiopië

Vanaf vrijdag 1 maart veilt Rosa Plaza nu ook Alstroemeria op de veilingklok van Royal Flora Holland. Naast het uitgebreide assortiment aan rozen zijn nu ook de Alstroemeria toegevoegd aan dit pakket. De Alstroemeria wordt geteeld op de locatie in Debre Zeit in de hooglanden van Ethiopië. De eerste reacties zijn veelbelovend.

Al jaren was Rosa Plaza op zoek naar uitbreiding van het assortiment met een nieuw gewas. Wim Ammerlaan vertelt: "Onze Farm Manager Dirk Looij heeft in het verleden veel ervaring opgedaan met de Alstroemeriateelt in Kenia, en wees ons op de goede mogelijkheden op onze hoog gelegen locatie in Debre Zeit. Na twee jaar van uitgebreid testen hebben we de stap gezet en twee hectare aangeplant. Sinds enkele weken komen de bloemen binnen en de reacties zijn erg positief."

Rosa Plaza heeft een breed assortiment aangeplant met meer dan 10 variëteiten van veredelaars HilverdaFlorist, Royal Van Zanten en Konst Alstroemeria. Deze soorten zijn geselecteerd na uitgebreide testen met meer dan 150 soorten. Farm manager Dirk Looij legt uit: "Niet alle variëteiten groeien even goed in elk klimaat. Door uitgebreid te testen hebben we de variëteiten geselecteerd die het bij ons jaarrond in alle seizoenen goed blijven doen."


Farm Manager Dirk Looij en een medewerkster

De Alstroemeria gedijt erg goed in de omstandigheden in Debre Zeit. Het hoge lichtniveau en de koele nachten resulteren jaarrond in een mooi product. Net zoals in de rozenteelt streeft Rosa Plaza ook in de Alstroemeria teelt naar een minimale inzet van chemie in de teelt. Door het inzetten van natuurlijke vijanden, het gebruik van biorationals en een uitgebreide scouting is het team op de kwekerij in staat om zonder chemie alle ziekten en plagen onder controle te houden.

Rosa Plaza zal in eerste instantie starten met de soorten Mistral, Hot Pepper, Hiphop, Lancaster en True Dream op de klok van Royal FloraHolland. De komende weken zullen regelmatig nieuwe soorten blijven volgen. Ook is het plan om mooie gemengde fusten te gaan aanvoeren als de productie toeneemt. De eerste reacties vanuit de handel zijn erg positief. Vooral de zware stevige takken en strakke sortering op gewicht worden gewaardeerd.

Voor meer informatie:
Rosa Plaza
sales@rosaplaza.nl
www.rosaplaza.nl

Publicatiedatum: