Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hortispoor Koper Pro zorgt voor een schoon waterbassin

Schoon water is van levensbelang voor mens, dier en plant. Dus ook voor het gewas in de kas. Een goede waterkwaliteit zorgt voor een goede groei en het voorkomt dat ongewenste pathogenen en vervuiling het systeem binnendringen waardoor zuurstofgehaltes dalen. Om het gewas te verzekeren van schoon water is het belangrijk om de waterkwaliteit te blijven monitoren en waar nodig te verbeteren.

Hortispoor Koper Pro (voorheen Proteck koper) in het bassin
Een goede waterkwaliteit in de kas begint al in het bassin. Van Iperen heeft al geruime tijd vloeibare koper in het assortiment. Dit wordt vaak gebruikt in regenwaterbassins. Bij toenemende lichtintensiteit wordt de kans op algengroei in het bassin steeds groter. Hierbij is voorkomen beter dan genezen, mede doordat schoonhouden minder energie kost dan van vervuiling afkomen. Met Hortispoor Koper Pro helpt algengroei in het bassin te voorkomen. Algengroei in het water is slecht voor de gietwaterkwaliteit en daarnaast kunnen leidingen en druppelaars verstopt raken. Hortispoor Koper Pro verhoogt de kans dat het gietwater maandenlang schoon blijft.

Houd er rekening mee dat het kopercijfer in de watergift mogelijk kan oplopen. Dit kan men compenseren door de kopergift in de mestbak te verlagen. Daarnaast is het belangrijk dat de pH-waarde van het water juist is voor deze toepassing. Om de pH-waarde op het juiste niveau te krijgen kan zwavelzuur worden gebruikt. Van Iperen adviseert om daarvoor contact op te nemen met de persoonlijke adviseur.

Voor meer informatie:
Van Iperen
Smidsweg 24
3273 LK Westmaas
Tel: +31 (0)186 57 88 88
info@vaniperen.com
www.iperen.com

Publicatiedatum: