Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ledenavond over digitalisering, cybersecurity en gamification

Maandagavond 12 februari 2024 was Tuinbouw Jongeren Westland te gast op het hoofdkantoor bij Venéco in Wateringen. Tijdens de avond stond AI, cybersecurity en een toepassing van het thema gamification centraal.

Na de opening door de voorzitter werden de tuinbouwjongeren meegenomen door Jordy Terpsma in de wereld van Artificial Intelligence (AI) en cybersecurity. Jordy is ICT strategy consultant bij Venéco. AI is een technologie die al meer dan 50 jaar oud is en AI is snel gegroeid in de vorm van kansen, maar ook in de vorm van bedreigingen. Momenteel is AI op verschillende manieren aanwezig in de tuinbouw. Er zijn echter ook genoeg bedrijven die hier niks mee doen. Jordy heeft het stuk AI ook tastbaar gemaakt met een stappenplan waarin werd ingegaan op hoe men deze technologie kan toepassen binnen het bedrijf.

Floriday
Martijn van Andel, eigenaar van Jem-id, is in zijn vrije tijd trouwambtenaar. Gamification is vrij vertaald "het toevoegen van spel elementen". Echter is dit niet zo eenvoudig als het klinkt en zitten hier complete theorieën achter. Martijn vertelde over zijn ervaringen op het gebied van motivatie. "Hoe zorg je er voor dat klanten, medewerkers en andere partijen mee gaan in een verandering of een nieuw product? Oftewel hoe creëer je betrokkenheid." Hier werd ook de casus Floriday besproken. Floriday, wel bekend als het platform in de sierteelt, kende volgens Tuinbouw Jongeren geen goede lancering. Na het toepassen van verschillende gamification theorieën heeft Jem-id het platform weten te verbeteren. Volgens Tuinbouw Jongeren Westland is Floriday ondertussen een breder gedragen platform geworden en steeds meer gebruikers beginnen enthousiast te worden.

Bron: Tuinbouw Jongeren Westland

Publicatiedatum: