Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volautomatisch sorteren en bossen van lelies mogelijk met Florastar Havatec

Tholen - Het afgelopen jaar heeft Havatec de Florastar doorontwikkeld voor de leliebroeierij. De Florastar is hiertoe uitgevoerd met een kleurencamera in combinatie met een x-ray systeem. Door deze twee camerasystemen te combineren en de beelden die zij genereren is het mogelijk om de lelies te sorteren op aantal bloemknoppen, steellengte, en rijpheid en lengte van de eerste bloemknop.

Met deze nieuwe software is de klant in staat zijn bloemen op de exacte sortering te verkopen. Of met andere woorden, zo laat Jorien Plak-Schouten, bij de machinebouwer verantwoordelijk voor de verkoop, weten: 'klant order gestuurd' werken is hiermee een feit.

De snelheid van de Florastar is ca 9850 vakken per uur. Met 3 inlegplekken kan men de machine vol leggen. De FloraStar kan uitgevoerd worden voor 5 sorteringen.

Voorbeelden van x-ray plaatsjes. Boven een lelie met twee knoppen, daaronder een met vier knoppen.

Inmiddels is de FloraStar ook geschikt voor een heel assortiment bloemen. Behalve de lelie zijn dit bijvoorbeeld ook anjers, chrysanten, leeuwebekken, alstromeria's en statice.

Voor meer informatie:
Havatec
info@havatec.nl
www.havatec.nl