Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wat valt nu al op aan de aanstaande HortiContact?

Tholen - Dat HortiContact een belangrijke rol speelt blijkt wel uit het feit dat juist deze beurs wordt gebruikt om innovaties te lanceren. Dat past bij de beursslogan: HortiContact; Waar de toekomst begint. Hieronder een greep uit de innovaties en het volledige beursprogramma.

Eén van die innovaties is het nieuwe vouw-gaassysteem voor kaderloze ramen van Alweco. Het schaalmodel daarvan is te bekijken op de stand (nr. E129).

Een andere innovatie is die van Led-e-lux. Zij lanceren hun watergekoelde klikprofiel. Hierdoor geven de lampen minder warmte af aan de ruimte en warmt de ruimte niet op door de verlichting. Hun standnummer is J138.

En wat te denken van de CARA MET drainsensor? Met de CARA MET drainsensor van SenseNL kan de teler volledig en nauwkeurig overzicht krijgen in wat het substraat in gaat, wat zich in de wortelzone bevindt en wat er ook weer uit gaat. Ze zijn te vinden in de stand I150.

Bij Benfried voegen ze zelf iets toe aan de catering. In hun stand J139 staat woensdagavond de cocktailshaker paraat. De beurs sluit dan haar deuren om 21.00 i.p.v. om 18.00 uur. Dus tijd genoeg voor een lekker cocktailtje.

Bovendien staan in de standhouderslijst een opvallend groot aantal uitzendbureaus. Arbeid vraagt veel aandacht van telers. Begrijpelijk dat juist deze groep bedrijven zich melden als standhouder.

Volledige programma
Beursorganisator Easyfairs heeft het volledige programma voor de komende editie van de glastuinbouwbeurs HortiContact bekendgemaakt. Zo is er voor het eerst een Nationaal Horti Symposium, een World Horti Center Paviljoen, een Duurzaamheids- en Uitgangsmaterialenpaviljoen, de derde editie van de Werken & Leren Tour, de Tunnel van de Toekomst en het 'Ruimte Scheppen Café'. HortiContact opent haar deuren op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Tijdens het Nationaal Horti Symposium wordt ingegaan op de meest cruciale vraag binnen de Nederlandse glastuinbouwsector van dit moment: hoe gaat de sector met zijn energierisico om en welke mogelijke strategieën levert dat op? Dick Veerman (oprichter van Foodlog) treedt op als dagvoorzitter en gaat op een prikkelende manier in gesprek met onderzoeker Remco de Boer (Studio Energie), Jelte van Kammen (CEO Harvest House), Bouke Arends (burgemeester van gemeente Westland) en Puck van Holsteijn (CEO van World Horti Center).

Ook maakt de derde editie van de Werken & Leren Tour deel uit van HortiContact. In totaal volgen 50 studenten Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Delft een tour langs verschillende exposanten. Nieuw op HortiContact is het zogeheten Ruimte Scheppen Café. Dit café is toegankelijk voor alle beursbezoekers, echter om binnen te komen moeten bezoekers vooraf door een magische blackbox. Het Ruimte Scheppen Café is gebaseerd op het bekende Top 2000 Café van Radio2. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek zelf een verzoekplaat aanvragen.

Tunnel van de Toekomst
De Nederlandse glastuinbouwsector is de meest innovatieve ter wereld. Daarom is vorig jaar de HortiContact Innovatie Award geïntroduceerd. Inmiddels is de Innovatie Award een vast onderdeel van HortiContact geworden, waarmee innovaties uit de sector in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens de komende editie zijn alle 10 genomineerde innovaties te zien in de Tunnel van de Toekomst op Next Level. Hier kunnen bezoekers hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge die iedereen bij binnenkomst ontvangt. Ook kan er nu al online gestemd worden. Op donderdag 7 maart om 16.00 uur wordt de award uitgereikt op de beursvloer.

Meerdere netwerkterrassen
"De netwerkterrassen zijn terug van weggeweest. Op deze netwerkterrassen verspreid over de beursvloer met horeca- en buffetpunten, kan men genieten van een hapje en een drankje. Daarmee beogen we de gezelligheid terug te brengen, maar combineren we het ook met de mogelijkheid om te netwerken", aldus Lucas van't Hof, Head of Cluster Agri & Horti bij beursorganisator Easyfairs.

Voor meer informatie:
HortiContact
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem
Tel: +31 (0) 523 289 813
www.horticontact.nl