Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frans Nielen, Oase Plants

Eerste Dianthus Pink Kisses uit Portugal leverbaar

Tholen - Sinds 7 jaar is kwekerij Oase Plants uit Helenaveen, Noord-Brabant, een samenwerking aangegaan met een Portugese kweker op het gebied van de productie van Dianthus Pink Kisses. Op dit moment komen de eerste exemplaren deze kant op en de kwaliteit is, weet kweker Frans Nielen, uitstekend.

In combinatie met de vroegere bloei is dat natuurlijk precies de reden van de samenwerking. "In Nederland bloeien ze pas in mei, in Portugal is dat nu al. In theorie kun je natuurlijk stoken en belichten. In Portugal gaat dat op een natuurlijke manier, onder de stralende zon."

De kweker doet al een jaar of zeven zaken in Portugal. "Hortensiakwekerij Sjaak van Schie heeft er een productielocatie en heeft destijds onze eerste planten opgekweekt. Dat ging prima, maar zijn focus ligt logischerwijs ergens anders. Via hem zijn we toen bij een bedrijf even verderop terechtgekomen. Dit bedrijf wordt gerund door een Engelse familie – wel zo makkelijk in de communicatie – die er al een jaar of twintig woont en met wie we een goeie klik hebben."

Naast de vervroeging en de winst op kwaliteit is de teeltduur er een stuk korter. In Nederland worden nieuwe planten in oktober opgezet, in Portugal is dat pas in november. De planten die nu loskomen sluiten mooi aan op de Nederlandse productie die straks volgt en doorloopt tot ongeveer week 26.

Het bedrijf in Portugal is MPS GAP gecertificeerd. Naast de Pink Kisses voert Oase Plants een assortiment Rudbeckia en Echinacea. In de verkoop wordt de kweker ondersteund door Ronald Lamers van Sierteelt Sales.

Voor meer informatie:
Frans Nielen
Oase Plants
fransnielen@live.nl
www.oaseplants.nl