Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hordijk Plants neemt deel Rhipsalis-assortiment en "Easy Care" label over van Passieplant

Tholen - Midden 2025 zal Hordijk Plants de Rhipsalis in potmaat 12-14 en 17 centimeter overnemen van Passieplant. De overname werd afgelopen week beklonken en geschiedt in samenspraak met de leverancier van het uitgangsmateriaal, Oasis Young Plants Ltd. in Tanzania.


Wouter de Ruiter (links) en Jurian Hordijk. (Foto: Chris Biesheuvel)

Ook de naam Passieplant en het "Easy Care" Collection label zal exclusief worden overgenomen door de kweker uit Sleeuwijk, die vooral bekend is van de Lipstickplant (Aeschynanthus). De grotere potmaat (21 cm) gaat over naar Joyplant in Maasdijk.

Jurian Hordijk is in zijn nopjes met de unieke collectie groene kamerplanten die hij hiermee toevoegt aan het huidige assortiment. Hordijk hoopt hiermee het huidige klantenbestand van zowel Passieplant als Hordijk Plants nog beter te kunnen bedienen.

Wouter (55) heeft zijn kas in Nieuwerkerk aan den IJssel verkocht en zet een punt achter zijn kwekerscarrière. Wel blijft hij de komende tijd beschikbaar om Jurian en collega's vanaf de zijlijn te ondersteunen.

Wouter afgelopen november op de Trade Fair in Aalsmeer.

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht maar e.e.a. is nu definitief in kannen en kruiken. Dat de kas van Passieplant vroeg of laat moest verdwijnen was al wel duidelijk, het gebied is naar eigen zeggen "verpauperd" en staat op de nominatie voor woningbouw. Ook heeft de bedrijfsleider, die mogelijk de zaak voort zou willen zetten, mede met het oog op alle (energie)perikelen van de afgelopen jaren, bedankt voor de eer.

Voor meer informatie:
Passieplant
Eerste Tochtweg 72
Nieuwerkerk a/d IJssel
T: 0180-632163
verkoop@passieplant.nl
www.passieplant.nl

Hordijk Plants
Kooikamp 8a
4254 LJ Sleeuwijk
T: 0183 – 30 33 03
info@hordijkplants.nl
https://hordijkplants.nl