Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jelle Koop en Peter van der Wel van Benfried:

"Schotel je plant het juiste voor"

Tholen – De mix voor plantengroei wordt bepaald door onder andere rekening te houden met het gewas, maand en groeistadium. Jelle Koop en Peter van der Wel van Benfried: “Wij spelen met onze mixen in op de behoeften van zowel de plant als de kweker. De cocktails bieden een breed scala aan toepassingen zoals het stimuleren van groei en bloei, maar ook het verharden van het gewas, het activeren van zelfverdedigings-mechanismen en ook welke gewasbeschermingsmiddelen goed samen kunnen. En dat hoeft niet altijd chemisch te gebeuren.” Die laatste toevoeging is een belangrijke, want Benfried streeft naar de inzet van de optimale biologische ingrediënten.

De mensen van Benfried gaan samen met de teler aan tafel, zodat ze precies weten wat er speelt. Jelle: “Als het ware kan je de vergelijking trekken dat Benfried en de tuinder de barmannen zijn en wij proberen onze gast (de plant) zo goed mogelijk te verzorgen.” Hij benadrukt wel dat kennis en de kwaliteit van je ingrediënten belangrijk is. Ze willen de plant alleen dat ‘voorschotelen’ waar hij op zit te wachten.

Wat is de frequentie om de nieuwe juiste mix te bepalen?
De frequentie kan heel verschillend zijn per type toepassing. Peter: “Wijzelf zijn daarbij wel heel erg fan van gewasweerbaarheid, dat betekent dat de plant in staat moet zijn zichzelf te verdedigen. Dat kan betekenen misschien iets vaker biostimulanten of meststoffen toevoegen, soms kan daardoor het gebruik van (chemische) gewasbeschermingsmiddelen omlaag.”

De kennis van de mogelijke producten is heel belangrijk om aan de vraag te voldoen. Niet alleen over de ingrediënten, maar ook hoe toe te passen en wanneer.

Voor meer informatie:
Jelle Koop
Benfried
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
​Tel: +31 (0)15 2569356
Mobiel: +31(0)6 51285130
info@benfried.com
www.benfried.com

Publicatiedatum: