Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Floral Trade Group introduceert recyclebare bloemenkratten

De divisie vakhandel van Floral Trade Group, met Van der Plas als leverancier aan de vakhandel en groothandel in de bloemen- en plantensector, is overgeschakeld op volledig recyclebare bloemenkratten. Als onderdeel van hun duurzaamheidsinitiatief voor de bloemenexport vervangt deze de eenmalige dozen van golfkarton en draagt bij aan de reductie van de milieu-impact.

Hans van der Plas en Sander van der Gugten

“Deze nieuwe bloemenkratten zijn ontworpen met duurzaamheid als leidraad en tonen hun positieve impact al na 16 rotaties, die bereikt wordt binnen 1,5 jaar. Waarbij de levensduur van de krat op minimaal 10 jaar wordt ingeschat. Hiermee wordt niet alleen een substantiële bijdrage geleverd aan het verminderen van de milieu-impact, maar ook aan het optimaliseren van de logistieke efficiëntie,” aldus Hans van der Plas algemeen directeur Van der Plas Flowers & Plants.

“In essentie betekent dit een enorme besparing op het gebruik van dozen, wat overeenkomt met 66 hectare aan karton, oftewel 92 voetbalvelden per jaar. Wij erkennen de noodzaak om verder te gaan dan traditionele methoden en zetten hiermee een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst voor de bloemenexportindustrie,” vervolgt Van der Plas.

Om de locatie en daarmee rotatie van de uitgegeven kratten nauwkeurig te kunnen volgen, wordt deze innovatie gecombineerd met de elektronische vrachtbrief, E-CMR die afgelopen jaar is gelanceerd. Deze geïntegreerde aanpak vergroot niet alleen de traceerbaarheid, maar draagt ook bij aan een efficiënter en geoptimaliseerd logistiek proces.

De uitrol van de bloemenkratten zal geleidelijk plaatsvinden, beginnend in klantregio's waar E-CMR al actief is, om een soepele implementatie te garanderen.

Binnen de sector werkt Floral Trade Group op het non-concurrentiële vlak van duurzaamheid samen met collega bedrijven. Vanuit deze visie zijn de recyclebare kratten gezamenlijk ontwikkeld met Heemskerk Flowers, Celdomy en Argos Packaging.

Voor meer informatie:
Floral Trade Group
www.floraltradegroup.com

Publicatiedatum: