Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alleen glastuinbouw had gesprek met Klaas Knot na tv-uitspraken

DNB-baas Klaas Knot erkent wel degelijk de betekenis van de glastuinbouw voor de Nederlandse economie. Dat bracht Glastuinbouw Nederland naar buiten nadat de brancheorganisatie een gesprek met Knot had over zijn recente uitspraken in tv-programma Buitenhof.

DNB geeft desgevraagd aan zelf niet met een persbericht naar buiten te komen. Na de uitzending van Buitenhof deed men dat wel. Een perswoordvoerder van DNB erkent dat het 'een goed gesprek' was. In 'grote lijnen' onderschrijft men de strekking van het bericht van Glastuinbouw Nederland.

De woordvoerder benadrukt dat Knot openstond voor de initiatieven vanuit de sector. Maar ook de knelpunten zijn benoemd in het gesprek, weet de woordvoerder. DNB noemt werken onder de werkelijke kostprijs, ondanks certificeringsinspanningen in de sector. "Het is een gedeeld belang hier een einde aan te maken."

Ook wijst men erop dat inderdaad elektriciteit wordt opgewerkt, en dat de glastuinbouwsector hier bijdrage mee levert aan stabilisatie van het net, maar wel stipt men aan dat de opwek geschiedt vanuit fossiele opwekking. "Ook hier is een transitie naar duurzame opwekking onontkoombaar."

Vanuit de glastuinbouw kwam direct na de uitspraken de uitnodiging voor een gesprek. Naast met de glastuinbouwsector is door de DNB-directeur niet met de andere in de uitzending bij naam genoemde sectoren (distributiecentra, vleesverwerkende industrie) gesproken. Zulke gesprekken zijn ook niet aanstaande verzekert de perswoordvoerder.