Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4MT Bufferstation genomineerd voor Horticontact Innovatie Award

Op de Horticontact zijn bij 4MT o.a. de IRISS Hortensia sorteerder en IRISS Hortensia mobiel te bewonderen. Daarnaast presenteert het bedrijf het 4MT Bufferstation dat tevens genomineerd is voor de Horticontact Innovatieaward.

Het 4MT Bufferstation is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klant. Men had het probleem dat er van diverse sorteringen rozen maar kleine aantallen per dag verwerkt werden. Voor iedere sortering werd een apart bosstation gebruikt, dat dus maar op een fractie van zijn capaciteit per dag draaide. Daarnaast duurde het lang voordat de rozen op water stonden, omdat er 10 rozen nodig zijn om een bos te vormen, maar een bosstation ook nog eens 3 bossen buffert voor hij er 1 uitwerpt. Als oplossing voor dit probleem ontwikkelde 4MT het 4MT Bufferstation.

Het 4MT Bufferstation is een snaarbandenstation waarin, afhankelijk van de knopgrootte van de roos en lengte van het station, 30-40 rozen gebufferd kunnen worden. Zodra het station vol zit, klinkt er een alarm. De rozen worden dan handmatig gebost. Door het handmatige bossen, kan er eerder een bos gemaakt worden en staan de rozen dus sneller op water. Daarnaast geeft het de mogelijkheid tot een extra kwaliteitscontrole voor deze veelal duurdere sorteringen rozen, zonder dat daarvoor een hele bos uit elkaar gehaald hoeft te worden.

4MT Bufferstation maakt het mogelijk om 3x zoveel sorteringen te verwerken op de oppervlakte van 1 bosstation. Door 1 bosstation te vervangen door 3 4MT Bufferstations, kan men dus 2 extra sorteringen kwijt. Het 4MT Bufferstation kan ook toegevoegd worden naast de huidige bosstations. Door het modulaire systeem heeft men dan zelf in de hand hoeveel extra sorteringen men kwijt kan.

U vind 4MT in stand H144.

Stemmen voor de Horticontact Innovatie Award kan hier.

Voor meer informatie:
4More Technology
Nijverheidstraat 10
2751GR Moerkapelle
T: +31(0)79-5932121
info@4mt.nl
www.4mt.nl

Publicatiedatum: