Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
transport bloemen en planten steeds belangrijker

Nieuwe warehouse DHL Global Forwarding op Schiphol geopend

Tholen – Onlangs opende DHL Global Forwarding zijn nieuwe warehouse en hoofdkantoor op Schiphol. Een feestelijke opening waarbij veel klanten en relaties aanwezig waren. "Een groot deel van de klanten is al komen kijken en degenen die ontbraken, hebben zich veelal al aangemeld voor een privé-tour. De nieuwe locatie werd erg enthousiast ontvangen en is een hypermoderne faciliteit uitgerust op de toekomst. Met deze nieuwe Perishables setup brengen we de koelketen van de producten van onze klanten naar een nog hoger niveau", vertelt Ivo Koopmans, Head of Cool Chain binnen DHL Global Forwarding. De dag na de opening konden medewerkers tijdens een familiedag hun nieuwe werkplek tonen aan het thuisfront.

Speciale Perishables-afdeling van 1.300 m2
In totaal telt het warehouse een oppervlakte van 23.000 m2, met 38 docks waarvan er twee uitgerust worden met een 20-foot-docklift. Er zijn ruimtes met speciale faciliteiten voor de opslag van gevaarlijke stoffen, temperatuurgecontroleerde perishables en life science goederen. De nieuwbouw is uitgerust met een modern kantoorgedeelte van 3.600 m2 wat de hoofdvestiging van DHL Global Forwarding in Nederland vormt. De speciale Perishables-afdeling heeft een oppervlakte van 1.300 m2. "Alle activiteiten vinden plaats in temperatuurgecontroleerde ruimtes, voorzien van 24/7 temperatuurmonitoring en redundancy-oplossingen.” Er vinden geen kruisbewegingen meer plaats met andere divisies waardoor de koelketen volledig gesloten is", vertelt Ivo.

Cradle-to-cradle
De nieuwbouw is volledig volgens planning verlopen. De komende weken verhuizen de laatste activiteiten vanuit de oude vestiging op de nabijgelegen Prestwickweg waar het bedrijf bijna 30 jaar gevestigd was. In het weekend van 17/18 februari is de afdeling Perishables als één van de laatste divisies aan de beurt. De nieuwe vestiging ligt op het SEGRO Park Amsterdam Airport gelegen naast de luchthaven. "Door onze locatie vlakbij Schiphol zijn we de gateway naar Europe", aldus Ivo. Duurzaamheid was een belangrijk speerpunt bij de nieuwbouw. "Het pand is gebouwd volgens alle (Sustainbility) Breeam Excellent Standaards, heeft 6000 zonnepanelen op het dak en is volledig gasloos. Daarnaast is het hele pand 100% cradle-to-cradle, dus als het gebouw ooit gesloopt wordt, is alles opnieuw te gebruiken."

"Het nieuwe pand stelt ons in staat om volledig temperatuurgecontroleerde, klantspecifieke oplossingen aan te bieden, zowel voor import als export. Ons groeiende wereldwijde perishables netwerk, zowel in lucht- als zeevracht, stelt ons in staat om meer end-to-end-solutions aan te bieden. Zo was de luchtvracht van zachtfruit lange tijd een markt waar wij maar op kleine schaal actief waren in verband met de beperkingen van onze voormalige setup, maar met de nieuwe locatie kunnen we onze dienstverlening ook hier perfect op laten aansluiten. Verder wordt er organisatiebreed flink ingezet op het vervoer van bloemen en planten. Bestemmingen als Singapore en Bahrein zijn voor ons behoorlijke groeimarkten."

De situatie in het Rode Zeegebied heeft nog weinig weerslag op de luchtvracht. "We voeren momenteel veel gesprekken met airlines in aanloop naar het zomerseizoen dat 1 april van start gaat, maar op de bestemmingen waar wij actief zijn, merken we die impact nog niet, maar dat is uiteraard allemaal erg afhankelijk van origine en bestemming", stelt Ivo. Voor zijn collega en Reefer Manager Mario Volkers, zijn die actualiteiten aan de orde van de dag. "Voor meerdere ladingen is het transport gestopt, omdat de transittijden simpelweg te lang werden. Verder zorgen deze issues voor fors hogere tariefstellingen. Mensen kiezen momenteel erg voor zekerheid en blijven bij hun vaste dienstverleners, een beweging die we ook zagen tijdens de coronapandemie."

Groeiend reefernetwerk
"Het groeiende reefernetwerk heeft de Ocean Freightafdeling geen windeieren gelegd. Zo groeien wij momenteel erg hard in de import vanuit Zuid-Amerika. Er komen steeds meer collega's bij en dat stelt ons in staat om de klanten zowel tarief- als servicetechnisch optimaal te bedienen. Die lokale aanwezigheid werkt echt. Door te werken met native speakers, maar bovenal ook korte lijnen, bouw je een vertrouwensrelatie op. Dat geldt zowel op commercieel als operationeel niveau. Mensen willen niet verzanden in kiesnummers, maar hebben behoefte aan rechtstreeks contact. Bovendien verbaas ik me nog wel eens als ik hoor dat mensen voor hun informatie afhankelijk zijn van de track-and-trace van rederijen of Portbase. Bij ons heeft de klant alle informatie direct beschikbaar", benadrukt Mario.

Het jaar is sowieso goed begonnen voor DHL Global Forwarding, want op 18 januari nam het bedrijf de Top Employer Award 2024 in ontvangst. "Als Top Employer worden we erkend voor onze inzet om een uitdagende, inclusieve en inspirerende werkomgeving te creëren voor al onze medewerkers en voldoen daarmee aan de hoogste normen van HR-beleid. We zijn trots op deze prestatie en streven voortdurend naar verbetering en innovatie op het gebied van werkgeverschap. We kijken ernaar uit om samen met onze medewerkers en onze klanten verder te bouwen aan een succesvolle toekomst."

DHL Global Forwarding is standhouder op de Fruit Logistica in Berlijn: Hal 25-A23

Voor meer informatie
Ivo Koopmans / Mario Volkers
DHL Global Forwarding
Mario.volkers@dhl.com
Ivo.koopmans@dhl.com