Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Juanita van Dooremaal vanaf 2025 nieuwe artistiek coördinator Varend Corso Westland

Op donderdag 25 januari vindt de jaarlijkse aftrap voor deelnemers van de 25e editie van het Varend Corso Westland plaats. In aanloop naar deze bijeenkomst maakt het Corso-bestuur alvast haar nieuwe artistiek leider bekend. Vanaf 2025 is de artistieke leiding in handen van Juanita van Dooremaal, voor velen bekend als arrangeur van de kernboot Honselersdijk en eigenaar van bloemenwinkel Trend Flower aan de Geestweg in Naaldwijk. Hans Hoogerwerf was 25 jaar betrokken, waarvan het grootste deel als artistiek coördinator en geeft hierbij na de 25e editie het stokje over aan een nieuwe artistiek coördinator.

"Een geweldige eer als je de verantwoordelijkheid voor zo’n schitterend Corso mag dragen,'' zegt ze daarover. Hoogerwerf zegt over zijn opvolger: "Ik vind Juanita een geweldige corsomaakster. Dat ze dingen anders gaat insteken vind ik alleen maar helemaal geweldig."

Hans raakte in 1998 vanuit zijn werk bij Zuidkoop betrokken bij het Varend Corso en is deze laatste editie nog aan zet waarbij Van Dooremaal dit jaar al meeloopt. Als artistiek coördinator staat hij al jaren aan de lat voor onder meer het vaststellen van het jaarthema, beoordelen van ontwerpen, afstemmen van de stoet van corsoboten en adviseren van de arrangeurs.

Van Dooremaal is bij het corso ook geen onbekende en studeerde zelfs af met een corsoboot. Ze decoreerde al 5 jaar de kernboot van Honselersdijk. Van Dooremaal maakte eerder het ontwerp en/of arrangement van een openingsboot met wijlen astronaut Wubbo Ockels als gast, een muziekboot, kleine vaartuigen en begeleidde meerdere keren het kindercorso. Vanuit haar werk bij Zuidkoop arrangeerde ze ook enkele boten. Ze won in 2022 nog de Johan Huisman Bindersprijs tijdens het corso. De prijs is vernoemd naar de in 2016 overleden perfectionistische creatieve meedenker die veel voor het corso betekend heeft. De corsoboot van Honselersdijk viel ook afgelopen editie in 2023 in de prijzen en kreeg de prijs voor niet-commerciële boten. Dit jaar maakt zij nog een maal een boot op voor de dorpskern die op 21, 22, 23 juni ’24 te zien is.

Voor meer informatie:
Varend Corso
Postbus 128
2290 AC Wateringen
info@varendcorso.nl
www.varendcorso.nl

Publicatiedatum: