Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij laten klanten – letterlijk – nooit in de kou staan!"

Energiezuinige en duurzame verwarmingsoplossingen

Kostenbesparing en verduurzaming in het kader van de energietransitie waarin de tuinbouw zit kunnen hand in hand gaan. Hoe? Dat legt het team van Zantingh bezoekers van HortiContact in Gorinchem op 5, 6 en 7 maart graag uit.

Zantingh levert bijna 90 jaar een compleet assortiment producten en diensten voor de moderne glastuinbouw. Dat doet het bedrijf via installateurs aan tuinders in binnen- en buitenland. "Wij hebben een professionele, no-nonsense bedrijfscultuur met veel product- en applicatiekennis", zegt directeur Gert-Jan Zantingh. "Vanzelfsprekend is onze organisatie voorzien van alle relevante keurmerken zoals ISO 9001, SCIOS en VCA. Dat biedt nog meer zekerheid, net als onze wereldwijd actieve servicedienst die het inbedrijfstellen en het onderhoud regelt als de installateur zijn werk heeft gedaan. Wij laten klanten – letterlijk – nooit in de kou staan!" Hiervoor heeft Zantingh een compleet assortiment verwarmingsoplossingen.


Gert-Jan Zantingh

Varmeteknikk elektrische CV-ketels
Zantingh is met de elektrische CV ketels van Varmeteknikk marktleider in de glastuinbouw, geeft Gert-Jan aan. Twee jaar terug nam het bedrijf ze als eerste mee naar een GreenTech Amsterdam. Daarna barstte de verkoop helemaal los.

"Onze elektrische ketels zijn inmiddels vast onderdeel in de hybride verwarmingssystemen op kwekerijen. De glastuinbouw is een onmisbare schakel in het balanceren van het elektriciteitsnet in Nederland en België; naast levering van stroom door middel van WKK, kan nu ook worden geprofiteerd van stroomafname onder aantrekkelijke voorwaarden. Onze projectleiders en zorgzame servicedienst staan vanzelfsprekend altijd klaar om installateurs en gebruikers te ondersteunen bij het probleemloos installeren, inbedrijfnemen en onderhouden van de ketels."

SPX Johnson-pompen
Zantingh is sinds 1975 al leverancier van SPX Johnson (voorheen Stork) pompen en -onderdelen in de glastuinbouw. "Wij leveren snel en accuraat een uitgebreid assortiment uit voorraad vanuit onze vestigingen in Rijsenhout en Maasland, op elke gewenste (project)locatie. Voor elke situatie is in het complete programma een Johnson-pomp te vinden, om het CV-water razendsnel en energiezuinig naar alle uithoeken van kwekerijen te transporteren. De pompen worden zorgvuldig geselecteerd, voor een optimale balans tussen debiet, opvoerhoogte en motorvermogen." De motorenreeks heeft efficiëntieklasse IE4 en dat betekent minder stroomafname. "Goed nieuws voor zowel klimaat als portemonnee en klanten kunnen bovendien profiteren van de Energie-Investeringsaftrek."

Centra mengkranen en regelafsluiters
Met de energieprijzen van vandaag telt elke procent besparing. Energie is immers nog altijd één van de grootste kostenposten op iedere kwekerij. Daarom is het nauwkeurig en effectief regelen van de CV-watertemperatuur van groot belang, benadrukt Gert-Jan. "De mengregelapparatuur van Resideo/Centra staat daarvoor al jaren garant en maakt dus niet voor niets al decennialang vast onderdeel uit van ons leveringsprogramma. Ook tijdens HortiContact worden wij ondersteund door Geert Helderman van Resideo, die inmiddels al heel wat jaren bij ons te gast is tijdens vakbeurzen. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Geert kan bezoekers alles vertellen over de noviteiten van Resideo/Centra."

EBRO-vlinderkleppen
In het rijtje van langlopende samenwerkingsverbanden mag ook de goede relatie van Zantingh met EBRO Valves niet ontbreken. "Vlinder- en terugslagkleppen zijn onmisbare componenten in elk verwarmingssysteem en Zantingh heeft lang geleden de keuze gemaakt voor de Duitse topkwaliteit van EBRO, met inmiddels een grote schare trouwe aanhangers onder tuinbouwinstallateurs. In tegenstelling tot producten van bijvoorbeeld Chinese makelij, zijn EBRO kleppen uitermate duurzaam", verzekert Gert-Jan. "Zeg maar gerust onverwoestbaar."

Steeds meer installatiebedrijven kijken tegenwoordig verder dan alleen de kostprijs, ziet hij tot grote tevredenheid. "Kosten gedurende de totale levensduur worden steeds belangrijker. En dat is iets waar EBRO zich al jarenlang met succes op onderscheidt. Het afdichtingsmateriaal wat EBRO bijvoorbeeld toepast doet wat het moet doen, niet alleen als het nieuw is, maar ook na langdurig en intensief gebruik openen en sluiten de vlinderkleppen probleemloos en vertonen geen lekkage. Handmatig of met motoraandrijving in elke gewenste spanning, bij EBRO kan het allemaal."

Spirotech
Kortgeleden is het merk Spirotech lucht- en vuilafscheiders toegevoegd aan het Zantingh-assortiment. Lage-temperatuurverwarming in de glastuinbouw neemt in populariteit toe, waardoor het in de juiste conditie brengen en houden van CV-water belangrijker is dan ooit, weet de directeur. "Bij lage CV-water temperaturen is ontgassing noodzakelijk, om de opgesloten zuurstof te scheiden, wat ook tot systeemwateroplossingen van Spirotech behoort. Zuurstof in het CV-water leidt tot corrosie en vervuiling, met slijtage en rendementsverlies tot gevolg. Met een vuilafscheider van Spirotech neemt daarom de levensduur en het rendement van de installatie aanzienlijk toe."

De directeur zou hier nog wel even door kunnen gaan met de opsomming aan goed in de energietransitie toepasbare producten, maar spaart de rest op tot in Gorinchem. "Kom gerust langs op de Zantinghstand I-107. Er is genoeg te beleven!"

Gratis registreren voor een bezoek aan de beurs kan hier.

Voor meer informatie:
Zantingh B.V.

info@zantingh.com
www.zantingh.com

Publicatiedatum: