International Trader Onions

Ben jij een handelaar met gevoel voor telers en eindafnemers? Ben jij een commercieel talent, teamplayer en go-getter? Zit je boordevol ambitie om als International Trader zaken te doen en je de ins en outs van de internationale uienhandel eigen te maken? Dan biedt Van der Lans International je de kans deze ambities waar te maken.

Van der Lans International, gevestigd in een bijzonder kantoorpand op een mooie locatie in Baarn en een 2e vestiging in Barendrecht, is een gespecialiseerde importeur van verse groente en fruit uit meer dan 20 landen met een focus op het zuidelijk halfrond. De producten worden verkocht en gedistribueerd naar diverse afnemers op de Europese markt.

Het is een dynamisch familiebedrijf dat in 1991 is opgericht. Als onafhankelijke importeur beheersen zij het complete traject van teler tot eindafnemer. Zo ontstaat volledige transparantie in de toevoerketen, waarin de voedselveiligheid is geborgd door alle relevante certificeringen (International Food Standard Broker ‘Certificate Silver higher level’ en SKAL ’Bio Certificaat’).
Het succes is gebaseerd op 28 jaar ervaring, strategische expertise, gedegen marktkennis en op de professionaliteit van hun partners. Sleutelvoorwaarden voor een uitstekende en vooral duurzame relatie, die voor alle betrokken partijen profijtelijk is. De werkwijze van Van der Lans is volledig transparant en gecertificeerd. Met recht: ‘a fruitful alliance’.

International Trader Onions


Functie

Afwisselende commerciële rol bij een gespecialiseerd handelsbedrijf

 • Je beheert bestaande en ontwikkelt nieuwe handels- en afzetmogelijkheden door het actief opbouwen en onderhouden van intensieve contacten met nieuwe en bestaande klanten (vnl. kleinverpakkers en de retail), sorteer- /pakstations in Nederland en met telersorganisaties/ exporteurs in het buitenland.
 • Na een gedegen inwerkperiode, waarin je alle facetten van de internationale uienhandel en logistiek leert kennen, word jij (mede)verantwoordelijk voor het handelsresultaat op deze belangrijke productgroep. Daarnaast handel je seizoensafhankelijk ook in de overige producten.
 • Je onderhandelt en sluit contracten af die je zelf opvolgt in nauwe samenwerking met de afdelingen Logistiek en Kwaliteit, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor het debiteurenrisico.
 • In nauw samenspel met het team, bouw en onderhoud je een goed informatienetwerk en blijf je op de hoogte van ontwikkelingen in de markt. Je signaleert kansen en speelt hierop in.
 • Je draagt actief bij aan de commerciële activiteiten binnen het verkoopteam door intensieve uitwisseling van markt- en prijsinformatie en neemt collega’s waar bij hun afwezigheid.
 • Als International Trader rapporteer je aan de Directie.


Profiel

Een no-nonsense teamspeler met gevoel voor handel en visie op de markt

Functie-eisen

 • Hbo werk- en denkniveau verkregen door een opleiding Agrarische Hogeschool (AHS/ HAS), HEAO, Food & Business, International Business & Languages, Commerciële Economie, Bedrijfskunde of vergelijkbaar.
 • Minimaal 2-5 jaar werkervaring in een functie als Trader, Inkoper/ Verkoper of International Buyer.
 • Ervaring in de AGF-branche en een eigen netwerk is een pre, maar geen noodzaak.
 • Ervaring in of sterke affiniteit met de uien en/of aardappelhandel is een pre.
 • Bereidheid tot internationaal reizen.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal. Beheersing van andere talen (Frans, Spaans) is een pre. 


Competenties

 • Zelfstartende problem solver.
 • Sterk in teamverband.
 • Analytisch en sociaal intelligent.
 • Commercieel in denken en handelen.
 • Gedreven en resultaatgerichte instelling.
 • Creatief en klantgericht.
 • Nieuwsgierig en ondernemend.
 • Flexibel en stressbestendig.
 • Internationaal georiënteerd.

Standplaats

Baarn en/of Barendrecht, met regelmatig internationaal reizen.

 

Aanbod

Van der Lans International biedt een goede informele werksfeer in een ambitieuze omgeving met prettige collega’s. Door je eigen kennis te delen met een ervaren gids kun je snel veel verantwoordelijkheid krijgen en de vrijheid om je eigen visie/tactiek te bepalen met veel variatie in je werkzaamheden. Je kunt reizen en in aanraking komen met andere culturen en nationaliteiten. Initiatieven en commerciële prestaties worden gewaardeerd en vanzelfsprekend beloond d.m.v. interessante arbeidsvoorwaarden.


Reageren

De Werving en Selectie voor de vacature van International Trader Onions is uitbesteed aan CeresRecruitment.

Voor meer informatie kun je terecht bij Ajaan Hijmans, telefonisch bereikbaar op +31 6 53 905 829.

Sollicitaties via www.ceresrecruitment.nl.

Uitgebreide informatie over het bedrijf is te vinden op www.vanderlans.com.

Een persoonlijkheidsvragenlijst en een uitgebreid assessment maken onderdeel uit van de procedure.

 

 

Ceres is de Recruitment, Interim Solutions en Executive Search specialist voor agri en food vacatures gericht op Bachelors en Masters. Wij werken met een omvangrijke database, social media en gerichte wervingscampagnes. International recruitment met een groot netwerk (o.a. Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika) en kantoren in Nederland, Duitsland, België en Polen. CeresRecruitment vervult agri vacatures. De marktgebieden zijn: Agri, Nutrition, Biobased, Life Sciences, Animal Sciences, Agro chemicals, Veterinaire Pharma, Horticulture, Plant Sciences, Organic Agriculture, Sierteelt en Tuinbouw. De functiespecialisaties, zowel vaste als interim posities zijn: General Manager, Directie, Sales & Marketing, Financieel, Human Resources (HRM), Operations, Logistiek (Supply Chain), Inkoop, Buyer, Trader, Research & Development (R&D), Voedingsmiddelentechnoloog, Nutritionist, Kwaliteit (QA / QESH), Engineering, Projectmanagement en Procestechnologie.

 

 


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven