Job offer - Veredelaar-Selecteur Bloemen

Van Hemert & Co BV te Hazerswoude-Dorp is een klein zelfstandig zaadbedrijf dat op twee markten actief is. Enerzijds leveren we een volledig assortiment zaden in kleinverpakkingen en tuinartikelen voor hobbytuinders aan de detailhandel in Nederland. We zijn toonaangevend met een onderscheidend en innovatief assortiment.

Anderzijds leveren we een uniek assortiment bloemzaden wereldwijd aan verschillende klanten zoals groothandelaren, kleinverpakkers en plantenkwekers. We ontwikkelen nieuwe variëteiten van een divers assortiment tuinplanten; zowel eenjarigen als vaste planten. Ons verdelingsprogramma loopt inmiddels meer dan 20 jaar en omvat gewassen voor verschillende toepassingen in tuinen, pot- en containerteelt, maar ook snijbloemen en variëteiten voor hobbytuinders. Het is onze uitdaging om in bekende gewassen variëteiten te ontwikkelen met een verbeterde gebruikswaarde, nieuwe bloemkleuren of planttypen. We werken daarnaast in minder bekende gewassen en ook hier slagen we erin om succesvol innovatieve variëteiten in de markt te zetten. Kijk op www.vanhemertseeds.com voor meer informatie over ons assortiment.

Veredelaar-Selecteur Bloemen (HBO)

Wegens vertrek van onze huidige selecteur zijn we op zoek naar een nieuwe collega die het lopende veredelingsprogramma kan voortzetten en uitbreiden. We denken hierbij aan een veredelaar met ervaring. Echter wanneer je geen ervaring maar wel aantoonbare interesse in het veredelen van tuinplanten hebt, kun je ook reageren. Het moet je aanspreken om met verschillende gewassen te werken. Creativiteit en vasthoudendheid zijn van groot belang om bestaande projecten op korte termijn succesvol af te ronden en nieuwe op te starten.


Werkzaamheden:

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor een groot deel van de veredelingsactiviteiten. Na een ruime inwerkperiode zorg je voor de planning en uitvoering van veld- en containerproeven en vervolgens voor de administratie van de resultaten. De werkzaamheden omvatten verder het zaaien, kruisen, selecteren, oogsten en schonen van zaden. De piek van je werk ligt in de zomermaanden wanneer op het proefveld buiten alles in bloei staat. Je werkt samen in een klein team en geeft leiding aan een of meerdere collega’s afhankelijk van het seizoen. Je bent bekend met werken in een klein team, en flexibel om verschillende werkzaamheden aan te pakken.

Functie eisen:

  • Tuinbouw opleiding op HBO of MBO+ niveau
  • Nauwkeurig kunnen werken, perfectionist in planning en uitvoering
  • Bij voorkeur werkervaring in de veredeling van zaadgewassen
  • Kennis van het tuinplanten assortiment
  • Praktische werkervaring met computers voor veredelingsadministratie
  • Zelfstandige en flexibele werkinstelling
  • Woonachtig in de regio
  • In het bezit van een rijbewijs


Wat bieden we:

We bieden je een boeiend, veelzijdig en kansenrijk veredelingsprogramma en de uitdaging om hiermee mooie variëteiten voor de internationale sierteelt te creëren. Je werkt in een klein bedrijf met korte lijnen en ruimte voor eigen initiatief. Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO tuinzaadbedrijven.

Solliciteren:

Graag ontvangen we per email een korte motivatie en CV: pz@vanhemertseeds.com

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Rob van der Voort op 0172 462622 / 06 53484522.


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven