Job offer - Sustainable Business Advisor

Sustainable Business Advisor

¿Eres el Asesor de Sostenibilidad con ambición, entusiasmo y pasión a quién buscamos? ¿Quieres contribuir junto con nuestros colegas y agricultores al impacto social y la sostenibilidad de nuestra cadena de valor? ¿Tienes pasión para el comercio justo e interés por la mejora de las condiciones laborales? ¿Tienes 3 a 5 años de experiencia laboral, hablas español con fluidez y también holandés? 
¡En este caso tenemos un desafío estupendo para ti! 


Wat betekent Sustainable Business bij Nature’s Pride?

Voor Nature’s Pride is eerlijke en duurzame handel de kern van onze bedrijfsvoering. Voor een zeer breed spectrum van duurzaamheidsvraagstukken formuleert de Sustainable Business afdeling (4 collega’s) in samenwerking met het management het beleid. Daarnaast voert zij dit uit met andere afdelingen binnen Nature’s Pride, onze telers, klanten en andere stakeholders. Ons werk is zeer divers en uitdagend, en creëert wereldwijd diepe positieve impact in het leven van talloze mensen. 

Elke dag werken wij met volle overtuiging aan verbeteringen binnen onze waardeketen, niet alleen bij onze telers, maar ook bij de gemeenschappen waar onze fruit en groenten vandaan komen. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van sociale certificering waarin we omstandigheden bij onze telers analyseren en acties plannen voor verbetering. Daarnaast kijken we bijvoorbeeld ook naar thema’s als teelttechnieken, irrigatie, toegang tot (drink)water, educatie, en gezondheidszorg. Sommige projecten worden door onze eigen Nature’s Pride Foundation gefinancierd of door partnerships met klanten en andere stakeholders.

Momenteel zijn we op zoek naar proactieve collega die een verschil wil maken in de wereld, die een prachtige carrière in duurzaamheid ambieert en zich in het vak verder wil ontwikkelen bij een bedrijf dat Sustainable Business in de kern van haar bedrijfsvoering heeft en een koploper is.


Wat ga je doen als Sustainable Business Advisor?

Onze Sustainable Business Advisor heeft een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden bij onze telers wereldwijd. Dit doe jij door het uitvoeren van ons sociale verificatieproces bij onze telers. Wij hebben een eigen verificatiesysteem waarin jij op dagelijkse basis de status en de resultaten van elke teler bijhoudt. Aan de hand hiervan maak jij een analyse en breng je advies uit aan de leveranciers en inkopers om gezamenlijk een opvolgactie te plannen. Je hebt contact met klanten en je zorgt dat onze accountmanagers up-and-running zijn om hun klanten te informeren.

Ook voor de niet geverifieerde telers ben jij verantwoordelijk om samen met de inkopers een plan voor te bereiden. Jij begeleidt de telers met het bereiken van de sociale verificatie. Je begeleidt de telers met het bereiken van de sociale verificatie. Verder:

 • denk jij proactief mee over oplossingen voor onze uitdagingen op het gebied van sociale verificatie bij de telers;
 • ben je verantwoordelijk voor onze ‘beyond compliance plan’ doelstellingen voor 2023, wat betekent dat meedenkt over verdere uitwerking van dit plan en het opzetten van projecten bij onze telers;
 • ben je super-user van ons verificatiesysteem en werk je aan een continue optimalisatie van het in- en externe verificatieproces, -systeem en – rapportages;
 • maak je deel uit van de social working group binnen de Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) van het Initiatief Duurzame Handel (IDH) waarbij je meedenkt over de strategie voor 2025 op gebied van arbeidsomstandigheden;
 • ben je verantwoordelijk voor onze interne communicatie, bijvoorbeeld door een sessie te organiseren waarbij je collega’s weet te inspireren op gebied van duurzaamheid;
 • en uiteraard werk je nauw samen met de afdeling marketingcommunicatie om zowel in- als extern te communiceren over wat wij doen op het gebied van duurzaamheid.


Wat breng je mee als Sustainable Business Advisor?

Natuurlijk zit duurzaamheid jou in het bloed, daarnaast sta jij voor eerlijke handel en goede arbeidsomstandigheden in de wereld. Is Spaans jouw moedertaal en spreek je vloeiend Engels en Nederlands? Perfecto! Daarnaast is het belangrijk dat je 3-5 jaar werkervaring hebt opgedaan als adviseur in of gerelateerd aan opkomende markten (Latijns- Amerika, Afrika of Azië.) Uiteraard is het een pre als je ervaring hebt met commerciële dynamiek in een organisatie en kennis hebt van de AGF- markt. Verder maak je ons blij met:

 • Een academisch werk- en denkniveau, qua studie denken wij aan International Studies, Rechten, Economie of Bedrijfskunde;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, overredingskracht en een gezonde dosis enthousiasme;
 • een sterk analytisch vermogen en nauwkeurigheid;
 • een kritische houding, resultaatgerichtheid en integerheid;
  bereidheid om te reizen;
 • en als je ook nog Portugees en/ of Frans spreekt, zou dat de kers op de taart zijn.


Wat kan je van ons verwachten?

 • een goed salaris, passend bij jouw achtergrond en ervaring en een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 26 vakantiedagen per jaar en een extra pensioenvoorziening bovenop de cao;
 • goede opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • een behulpzaam en gedreven team;
 • een werkplek in één van de meest duurzame panden van Europa;
 • topfaciliteiten voor medewerkers, waaronder een bedrijfsrestaurant met eigen chef-kok, een eigen bootcamp terrein, yoga en natuurlijk dagelijks vers fruit en smoothies.

Je komt te werken bij dé expert op het gebied van exotische groenten en fruit. De passie van onze betrokken en gedreven medewerkers zorgt ervoor dat wij al meer dan 17 jaar een succesvol en snelgroeiend bedrijf zijn, bekijk deze video om alvast van de cultuur te proeven! 


Wie is Nature’s Pride?

Nature's Pride is leverancier van een breed assortiment aan unieke groente- & fruitsoorten uit meer dan 70 landen. Van Ready-to-Eat en exoten tot de lekkerste bessen en off season producten. Achter het grote succes van Nature's Pride staat een team van ruim 500 gedreven professionals. Een van de belangrijkste aspecten van werken bij Nature's Pride is dat we het samen doen. Het feit dat we ieder jaar blijven groeien hebben we dan ook aan de inzet van alle collega's te danken.


Wist je dat Nature’s Pride
:

 • bekend is van de EAT ME producten bij meer dan 300 retail- en groothandelsklanten in heel Europa?
 • samenwerkt met een netwerk van meer dan 300 toegewijde telers in 70 landen?
 • per doos Fair Trade mango’s een premie doneert voor de Fair for Life projecten?
 • drie kernwaarden heeft, namelijk Samen, Passie en Pionier?


Ben jij onze nieuwe Sustainable Business Advisor met een hart voor eerlijke handel, betere arbeidsomstandigheden in de wereld en affiniteit met het werken binnen de AGF?

Kom dan in actie en reageer direct via de 'Solliciteer' button. Voor meer inhoudelijke informatie kun je bellen of appen met Carolien Molenaar (Recruiter) via 06-24999342. Wil je meer weten over onze organisatie of over de duurzaamheid binnen Nature’s Pride? Kijk dan op www.naturespride.nl.

 

Solliciteer


© BPnieuws.nl 2019