Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)

Dit wereldwijd actieve bedrijf verzorgt innovatieve en circulaire substraatsystemen. Daarmee kan de glastuinbouw wereldwijd met een laag gebruik van water en energie een maximale productie van groenten van de hoogste kwaliteit leveren. De moderne glastuinbouw in WestEuropa is een van de belangrijkste afzetmarkten. Voor uitbreiding van het klantenbestand en verdere omzetgroei wordt gezocht naar 

Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek) 


Het bedrijf 

Dit internationale bedrijf is volop bezig met de ontwikkeling en productie van substraat(systemen) met een bijpassende irrigatiestrategie voor de moderne glastuinbouw. Met deze bijzondere voedingsbodems levert het bedrijf een grote bijdrage aan verdere verduurzaming. Daarbij hoort ook het streven om met zo min mogelijk water en energie een maximale voedselproductie van hoge kwaliteit te realiseren. Het bedrijf heeft in de loop der jaren een groot en breed aanbod van circulaire substraatproducten ontwikkeld waardoor voor ieder teeltbedrijf en iedere teeltsituatie een oplossing op maat kan worden geboden. Die oplossing sluit altijd aan bij specifieke wensen van de teler over bijvoorbeeld bewortelingspatronen, generatieve en vegetatieve groei, opnamecapaciteit, waterbuffer en stuurbereik. Het bedrijf bouwt voortdurend nieuwe kennis en ervaringen op. Zo wordt er5 op dit moment hard gewerkt aan circulair hergebruik van de substraten. 


De functie 

De gezochte kandidaat krijgt een zeer uitdagende functie op het snijvlak van teelttechniek en commercie. Hij of zij wordt namelijk verantwoordelijk voor de (technische) ondersteuning bij de verkoop van substraat (opkweek)producten nationaal en internationaal. Dat betekent bijvoorbeeld initiëren, rapporteren en het volgen van product- en teelttechnische proeven. Bij die proeven gaat het er om samen met plantenkwekers en telers het maximale resultaat te halen uit de beste substraatoplossing. De gezochte kandidaat verzorgt ook (on- en offline) technische presentaties en trainingen die bijdragen aan vergroting van kennis en succes bij de afnemers. Een belangrijk deel van het werk is het (mede-) initiëren, realiseren en uitrollen van innovatieve projecten en proeven. De juiste kandidaat vervult ook een actief stimulerende en positieve rol bij kwalitatieve verbeteringsprojecten van de bedrijfsvoering. Verder is het belangrijk om de (opgedane) eigen kennis op het gebied van substraatproducten (en de beste toepassing daarvan) in te zetten voor de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld trainingsmateriaal en instructievideo’s. 


Functie eisen: 

De gezochte kandidaat heeft een afgeronde opleiding Hbo of Wo (HAS of WUR) en aantoonbare ervaring in de moderne glastuinbouw. Belangrijk is dat hij of zij ruime kennis heeft van de factoren die bepalend zijn voor (het succes van) de plantengroei. Kennis en/of ervaring van de rol van substraten is een duidelijk voordeel. Dat geldt ook voor ervaring en/of kennis van de opkweek van ‘warme’ groenteplanten. 

Hij of zij beschikt verder bij voorkeur over een groot netwerk binnen de glastuinbouw in binnen- en buitenland. Een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels is nodig gezien het internationale karakter van deze functie waarbij naar schatting zo’n 10 procent van de tijd gereisd zal worden. De juiste kandidaat is ondernemend, heeft een goed gevoel voor (nieuwe) commerciële kansen en mogelijkheden en is verder innovatief ingesteld. Hij of zij neemt graag initiatief, is energiek en actief en werkt gestructureerd en gedisciplineerd. Verder is het belangrijk om klant- en kwaliteitsgericht te zijn en daarnaast communicatief sterk en overtuigend op verschillende (gespreks)niveaus. 

Dit is een verantwoordelijke en veelzijdige functie in een klein en zeer professioneel team met veel ruimte voor eigen initiatief. Het bedrijf zelf is een belangrijke speler in de moderne glastuinbouw en biedt de medewerkers veel perspectief en doorgroeimogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend en passen bij de zwaarte en verantwoordelijkheden van de functie. Herken je je in bovenstaand profiel? Reageer dan meteen! Nog vragen of eerst meer weten voordat je solliciteert? Een telefoontje naar Frans Neijenhuis (0031-610782861) is genoeg. 

Standplaats; Nederland/Brabant 

Frans Neijenhuis Mob: +31 6 10782861 

Email: frans@therecruitingspecialist.nl

 

Klik hier om deze vacature online te bekijken of direct te solliciteren

 

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.