Seed Production Specialist Allium

Ben jij de slagvaardige specialist met passie voor Allium gewassen die zich graag inzet voor een optimale zaadproductie van hoogwaardige kwaliteit op productie locaties wereldwijd?


Seed Production Specialist Allium


Wat ga je doen?

Je weet als geen ander vraag en aanbod bij elkaar te brengen in de Allium gewassen. Met jouw agrarische ervaring, bij voorkeur in de zaadproductie van ui, sjalot, etc, en jouw natuurlijke vermogen om contact te leggen met mensen, weet jij een optimale balans te bereiken tussen kwaliteit, prijs en levertijd.

Je geeft teeltgerichte ondersteuning en onderhoudt contacten met producenten en (internationale) collega's over de voortgang en kwaliteit van de zaadproducties in Spanje, Italië, Frankrijk, Argentinië, Zuid-Afrika, USA en Australië. Je bezoekt ook regelmatig deze productielocaties. Verder initieer en beheer je verbeteringsprocessen van nieuwe productieproeven.

Door cross-functioneel teamwork met je collega's van R&D, Seed Operations en Marketing & Sales, werk je aan een optimale zaadbeschikbaarheid. Je bent betrokken bij de overdracht van (nieuwe) rassen vanuit R&D en de coördinatie van relevante productiecriteria en drempels. Samen met het Seed Supply Team bepaal je hoe en waar de zaden worden geproduceerd.

Je verzamelt en registreert informatie van alle bestaande producties in het ERP-systeem; voor een goed inzicht in de totale zaadbeschikbaarheid, maar ook voor onderzoek en analyse.

Je werkt nauw samen met de Crop Production Manager Allium en de collega's binnen de afdeling Seed Production, zowel nationaal als internationaal. Als team bepalen ze voortdurend hoe ze de juiste hoeveelheid en de beste kwaliteit Allium zaden steeds efficiënter kunnen produceren en op tijd aan de klanten kunnen leveren.


Jouw kracht

Het is jouw verantwoordelijkheid om het logistieke proces van zaaien tot aflevering van de zaden bij Enza Zaden te stroomlijnen. Je reageert op telersvragen, maar stemt ook af met stakeholders op basis van de informatie die je ontvangt van de afdelingen Research & Development, Supply Chain en Product Management.

Jouw affiniteit en ervaring met planten en gewassen zijn van grote waarde. Jij combineert jouw expertise met die van onze regionale productiespecialisten, die gevestigd zijn in de belangrijkste productiegebieden.

Je communiceert makkelijk met de regionale productiespecialisten in de diverse landen en samen kunnen jullie teeltproblemen identificeren en vertalen naar noodzakelijke acties.

Door de in het ERP-systeem beschikbare gegevens te analyseren, werk je aan een voortdurende verbetering van de productieresultaten op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie.

Je zoekt actief naar de allerbeste productieaanpak, dit vereist ervaring en in staat zijn om zeer zelfstandig te werken. Internationale contacten met producenten en regionale collega's vereisen flexibiliteit: Je kunt je werkwijze makkelijk aanpassen aan de verschillende culturen en lokale omstandigheden.

Kortom, jij;

  • beschikt over HBO werk- en denkniveau en je hebt bij voorkeur een agrarische opleiding afgerond;
  • hebt minimaal 3 jaar ervaring, bij voorkeur in een soortgelijke functie in de (groente)zaadindustrie of (groente)zaadteelt;
  • hebt een passie voor planten (pré Allium gewassen) en oog voor plantgerelateerde ziekten en plagen;
  • beschikt over uitstekende en duidelijke communicatieve vaardigheden in het Engels en bij voorkeur de Nederlandse taal;
  • bent analytisch en oplossingsgericht;
  • bent bereid te reizen, gemiddeld zo'm 12-14 weken per jaar (binnen en buiten Europa);
  • beschikt over een rijbewijs B.

 

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

Het doel van ons werk? Iedereen wereldwijd toegang bieden tot gezonde en gevarieerde groente. Met ruim 2000 gepassioneerde collega’s over de hele wereld werken we iedere dag samen aan de groente van morgen.

Wil je meer weten over Enza Zaden als werkgever? Neem dan een kijkje op de Careers & Learning-pagina of bekijk onze LinkedIn. Contact Stuur je sollicitatie naar de Recruitment afdeling, via de Solliciteer knop.


Voor meer informatie:
Marjolijn Woudstra
Senior Corporate Recruiter
0031615210593
M.Woudstra@enzazaden.nl

LinkedIn profile

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven