Verkoper sierteelt

Het verkopen van sierteelt brengt een lach op je gezicht. Vanuit een doortastende maar vriendelijke aanpak weet je tussen de regels door te lezen. De adrenaline stroomt door je groene aderen bij weer een geslaagde verkoop, want je haalt energie uit het sluiten van die ene deal én de volgende. Is sierteelt je passie of ben je een gedreven verkoper en maak jij productkennis snel eigen? Het assortiment groeit, grotendeels door eigen veredeling. Jij kunt meegroeien en medeverantwoordelijk worden voor het grote commerciële proces van onze sierteeltproducten, van start tot aflevering! 

Verkoper sierteelt


Functieomschrijving

Je stelt voor de verschillende productgroepen het verkoopplan op en houdt de doelstellingen voor de korte en lange termijn nauwlettend in de gaten. Dit doe je samen met collega‘s binnen de verkoopafdeling. Je anticipeert op de ontwikkelingen in de markt en je speelt op creatieve wijze in op productinnovaties, specifieke klantwensen en op de wensen van de consument.

Als verkoper ben je dagelijks bezig met de directe verkoop van onze sierteeltproducten. Je bent proactief op zoek naar potentiële klanten, voornamelijk voor Pick-&-Joy, het eigen assortiment aan plukgroenten, je stelt offertes op, maakt voorraad- en verkoopprognoses en biedt de producten aan via klantbezoek, aanbodsbanken en mailings. Je bent het eerste aanspreekpunt voor potentiële klanten en het vertrouwde gezicht bij bestaande klanten. Gelijktijdig ben je de commerciële schakel tussen de afdeling Productie, Teelt en Supply Chain. Tussendoor vertegenwoordig jij Vreugdenhil Young Plants op diverse beurzen en geef je presentaties waarmee jij Pick-&-Joy vol enthousiasme op de kaart zet.


Wat heb je in huis als Verkoper sierteelt?

  • Je bent in het bezit van een hbo-diploma of hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.
  • Je hebt relevante werkervaring, bij voorkeur in een vergelijkbare functie binnen de tuinbouw.
  • Je staat stevig in je schoenen, je geeft je mening en je bent praktisch ingesteld.
  • Naast je commerciële instelling ben je een enthousiaste netwerker en hecht je veel waarde aan een goede relatie met jouw klanten en collega's.
  • Je bent nauwkeurig en cijfermatig goed onderlegd en je beschikt over voldoende MS Office-vaardigheden.
  • Beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste evenals goede beheersing van de Engelse en/of Duitse taal in woord en geschrift.


Wij bieden

  • Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie met veel verantwoordelijkheid bij een moderne, groeiende organisatie met enthousiaste collega’s.
  • We stimuleren persoonlijke groei en bieden je een carrière vol uitdaging voor de lange termijn.

 

Stuur je motivatiebrief met cv per mail naar vacature@vreugdenhilyoungplants.nl

Neem voor vragen contact op met onze afdeling HRM, tel. 0174 - 267 700. Meer informatie over de organisatie vind je via www.vreugdenhilyoungplants.nl

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven