Carrière mogelijkheden MBO/HBO/WO Wageningen Plant Research

Wageningen University and Research onderzoekt de mogelijkheden van de natuur om de kwaliteit van leven te verbeteren en is in 2022 de hoogst genoteerde universiteit voor landbouw ter wereld.

Wil jij, samen met de teams van Wageningen Plant Research, een van de 9 instituten binnen Wageningen University and Research, werken aan de ontwikkeling van innovaties en wetenschappelijke kennis voor de land- en tuinbouwsystemen van de toekomst? 

Wageningen Plant Research verbindt publieke, private en maatschappelijke stakeholders in projecten die de complexe, onderling verbonden uitdagingen aangaan om de land- en tuinbouw zodanig te transformeren dat we veilig en duurzaam voedsel produceren binnen onze planetaire grenzen.

Carrière mogelijkheden MBO/HBO/WO Wageningen Plant Research


Wij zoeken zeer gemotiveerde en betrokken onderzoekers die kunnen bijdragen aan de belangrijke en onderling verbonden onderzoeksthema's biodiversiteit, voeding en menselijke gezondheid, gewasbescherming, klimaatverandering, bodemgezondheid, energie- en watergebruik, verstedelijking en technologische ontwikkelingen (data, IT, robotica, etc.).

Binnen Wageningen Plant Research werken we op onze locaties in Wageningen, maar ook regionaal in Lelystad en Bleiswijk, aan de ontwikkeling van nieuwe teeltsystemen en aan de bouwstenen die daarvoor nodig zijn. Belangrijke bouwstenen voor deze nieuwe duurzame teeltsystemen zijn:

 • Gezonde en weerbare bodem en weerbare gewassen
 • Functionele agrobiodiversiteit
 • Methoden voor diagnostiek, monitoring en beslissingsondersteunende systemen
 • Precisieland- en tuinbouw, sensoren en robotica
 • Voedingswaarde en kwaliteit van de producten
 • Nieuwe methoden van gewasbescherming zoals biologische bestrijders
 • Modellen, statistische en wiskundige methoden, big data, Artificial Intelligence
 • Groei en bloei omstandigheden van het gewas

Wij zoeken zowel onderzoekers om projecten uit te voeren als mensen met de ambitie om ideeën in projecten om te zetten en teams te leiden.

Je komt terecht in een team van meer dan 600 onderzoekers binnen Plant Research, 1400 wetenschappers binnen Plant Sciences en meer dan 7000 over de hele universiteit en Research, waardoor Wageningen een wereldwijde bestemming is om je carrière te laten groeien en je ambitie waar te maken.


Wij vragen

Wij moedigen sollicitaties aan van kandidaten met een relevante MBO/HBO opleiding. Ook kandidaten met  wetenschappelijke opleiding, met een doctoraat en/of gelijkwaardige ervaring op een of meer van deze gebieden.

We hebben mensen nodig die kunnen samenwerken om de geïntegreerde uitdagingen in de land- en tuinbouw op te lossen; door samen te werken kunnen we meer bereiken.

Herken jij jezelf in enkele van de bovengenoemde onderwerpen en ben je enthousiast geworden? We zijn benieuwd naar jou en naar jouw ideeën!


Enkele voorbeelden van functie voor de verschillende niveaus:

 • Projectleider Precisielandbouw;
 • Onderzoeker Gewasfysiologie en Data;
 • Gewasverzorger.


Wij bieden

Informatie over de arbeidsvoorwaarden kun je vinden op Arbeidsvoorwaarden-op-maat.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.


Meer informatie

Stuur een korte motivatiebrief met wat jij kan bijdragen aan de bovengenoemde onderwerpen en je CV via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Het beantwoorden van een vragenlijst die we toesturen nadat je gesolliciteerd hebt kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Wacht niet met solliciteren. Zodra wij geschikte kandidaten ontvangen zullen de eerste gesprekken gevoerd worden.

Meer informatie over ons werk kun je vinden op Business units plant research - WUR

Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze recruiters Dax Teunissen en Ine van't Land via vacaturemeldingen.psg@wur.nl

 


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven