Breeder Assistant

Wij zoeken een enthousiaste Breeder Assistant voor onze breedinglocatie in Hendrik-Ido-Ambacht!

Breeder Assistant

(Fulltime)


Wat doe je als Breeder Assistant bij Florensis?

Als Breeder Assistant bij Florensis ondersteun je de Breeder bij het dagelijkse veredelingswerk en ontwikkel je samen nieuwe rassen van een siergewas. Voor het kruisen en beproeven werk je samen met de afdeling Breeding Support. Later in het proces werk je tevens samen met de afdelingen Supply Chain, Nucleus Stock en de productielocaties in het buitenland. Je werkzaamheden vinden afwisselend in de kas en op kantoor plaats (gemiddelde verhouding 50/50). 

Je houdt je bezig met het voorbereiden en organiseren van veredelingsproeven en voert de daaropvolgende beoordelingen van de selecties uit op o.a. groeikracht, bloei, aanwezigheid van ziekten en andere relevante eigenschappen. Daarnaast voer je het dagelijkse veredelingswerk uit, zoals het organiseren van kruisingen, selectie, vermeerdering en beproeven van selecties. Je controleert de groei van de planten en overlegt met de Breeder en de afdeling Breeding Support over de nodige teelt- en gewasbeschermingsmaatregelen. Je assisteert de Breeder bij selecties en bij het uitvoeren van raszuiverheidscontroles. Je begeleidt de ingehuurde uitzendkrachten en bent, samen met de afdeling Trial Garden, verantwoordelijk voor de planning en de uitvoering van de werkzaamheden. Je voert administratieve werkzaamheden uit ter ondersteuning van de Breeder, zoals aanvragen van kwekersrecht en het up to date houden van de breedingdatabase.

Als Breeder Assistant ga je onderdeel uitmaken van de afdeling Breeding dat op deze locatie, naast jou, bestaat uit 6 collega's. Je komt terecht in een gedreven en ambitieus team dat altijd voor elkaar klaar staat. De werksfeer is heel positief. Je bent de rechterhand van een van de Breeders in Hendrik-Ido-Ambacht en ondersteunt wanneer nodig Breeders op andere locaties. Je rapporteert aan de Breeder.

 

Over jou

  • Je hebt een afgeronde agrarische opleiding op mbo+ of hbo niveau of door ervaring verkregen gelijkwaardig niveau, ervaring in de agrarische sector en kennis van veredeling zijn een pre;
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (je communiceert regelmatig met onze collega's in de VS en Afrika);
  • Je kan goed plannen, organiseren en prioriseren en gaat nauwkeurig te werk;
  • Je pakt werkzaamheden zelfstandig op en toont initiatief, je bent een echte aanpakker!;
  • We hebben flexibele werktijden, maar gedurende het seizoen bepaalt het werk de werktijden. Jij vindt dit geen probleem.
     

Interesse?

Is dit helemaal jouw baan? Solliciteer dan vóór 3 September via de sollicitatiebutton! Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Fabiënne Monté (Breeder) telefoon 078-6233200.


Werken bij Florensis

Florensis is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Onze visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Wij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.000 medewerkers leveren we jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor ons is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

De breeding- en productielocatie in Hendrik-Ido-Ambacht bevindt zich naast het hoofdkantoor. Het is totaal 20 ha. hectare groot en er zijn 180 medewerkers werkzaam. De kwekerij bestaat uit 11 ha. waarvan 6,5 ha. voor productie. Hier vind je o.a. onze teeltafdeling, veredeling, proeftuin, zaailijnen, nucleus stock en R&D. Ook verlaten vanuit hier jaarlijks meer dan 3,2 miljoen trays met jonge planten ons bedrijf via de geavanceerde distributieafdeling. 

 

 

Zzp'ers, uitzend- of wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven