Inspecteur Keurmeester Groenten, Fruit en Sierteelt

Onze opdrachtgever is het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) en staat onder toezicht van het ministerie van LNV en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Op het hoofdkantoor werken ongeveer 35 personen in directie- en stafafdelingen. In de buitendienst zijn zo’n 150 medewerkers werkzaam. De controle- en inspectiewerkzaamheden gebeuren vanuit de kantoren in de verschillende rayons. De inspecties worden op onafhankelijke wijze uitgevoerd en dit wordt continu bewaakt.

Inspecteur Keurmeester Groenten, Fruit en Sierteelt

Uren: 32 – 40 uur
Branche: Overig
Functieniveau: Mbo/hbo werk- en denkniveau


Wat ga je doen?

Als inspecteur (keurmeester) ga je voor het KCB (Kwaliteits Controle Bureau) op onafhankelijke wijze inspecties uitvoeren op groenten, fruit, snijbloemen en potplanten. Dit gebeurt op locatie bij allerlei verschillende bedrijven. Om een goede inspecteur (keurmeester) te worden, bieden we je een volledig betaalde, interne opleiding aan van in eerste instantie 1 maand, met name gericht op de sierteelt. In de loop van het jaar zal je verder worden opgeleid, ook in de richting van AGF. De opleiding bestaat uit 3 stagedagen en 2 opleidingsdagen per week. Na het behalen van je kwalificaties ben je als inspecteur (keurmeester) verantwoordelijk voor:

 • De import- en exportinspectie op kwaliteit van verse groenten en fruit
 • De import- en exportinspectie op fytosanitaire eisen (controle op ziekten en plagen) van verse groenten en fruit, snijbloemen en potplanten en van diverse producten
 • Het verrichten van werkzaamheden ten behoeve van het structureel toezicht op groenten en fruit.

Het werk is voornamelijk in de buitendienst, het grootste deel van de werkweek ben jij op pad voor inspecties. Je werkt voornamelijk overdag doordeweeks, echter komt werk in weekenden; zowel zaterdag als zondag geregeld voor (ongeveer 13 keer per jaar).


Wie komt voor deze functie in aanmerking?

Naast een opleiding afgerond met een diploma op mbo-4 niveau heb je affiniteit met groenten, fruit en sierteelt. Je hebt een scherp oog voor de te keuren producten. Je bent evenwichtig in je optreden en in staat een onafhankelijk oordeel te vellen. Belangrijk vinden wij je sociale, mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend. Verder ben je leergierig, gedreven en ondernemend.

Als ambassadeur van KCB verwachten we dat je in staat bent vanuit jouw rol als inspecteur onafhankelijk, integer en besluitvaardig te acteren. Verder ben je in het bezit van rijbewijs B en woonachtig in Noord- of Zuid-Holland.


Voor wat, hoort wat, jij krijgt

 • Een volledig betaalde (interne) opleiding, waarbij wij een uitstekend salaris uitkeren
 • Je komt te werken bij een professionele organisatie (semi-overheid) waarbij we goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden, zoals een auto van de zaak
 • Een leuke zelfstandige functie in de buitendienst waarbij jij je continu kunt blijven ontwikkelen.


De ideale kandidaat:

 • Is bekend in de agrarische sector, jouw interesse ligt bij groente, fruit en/of sierteelt
 • Beschikt verplicht over minimaal een afgeronde mbo-4 opleiding (diploma vereist!)
 • Beschikt voor de eerste maand over eigen vervoer en woont op maximaal 40 km van het rayon
 • Is stressbestendig, accuraat en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.


Bijzonderheden:

 • De start van jouw dienstverband is 1 juni 2021. Het sollicitatietraject bestaat uit 3 gesprekken. Daarom vragen we je om uiterlijk 3 mei je CV en brief in te sturen.
 • Het werk begint echt op 1 juni, als je een opzegtermijn hebt is het helaas vaak niet mogelijk om deze startdatum te halen. Dan willen we je graag uitnodigen om in een latere sollicitatieronde te solliciteren!
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een vereiste bij aanvang van het werk
 • Door een toename van het aantal inspecties (mede n.a.v. de Brexit) en medewerkers die met pensioen gaan blijft de behoefte naar goede inspecteurs toenemen. Daarom zijn wij niet op zoek naar één, maar naar meerdere inspecteurs die het team komen versterken!


Contact:

Heb jij interesse in de agrarische sector? Vind je het leuk om continu te leren en te ontwikkelen en werk je graag in de buitendienst? Dan zien we jouw sollicitatie (cv en motivatiebrief) graag tegemoet! Wie weet ben jij binnenkort de inspecteur die voor het KCB aan de slag gaat! Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Marieke Verhoef of Wim van Vliet

E: werken@abzuidholland.nl

T: 0174 – 51 04 66

 


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven