Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Storechecks Franse Geranium in vier landen

Adrichem Potplanten, Kwekerij Apartus, Bejafleur, Bas van der Wilt potplantenkwekerij, Bernhard plantenkwekerij, kwekerij Ton van Veldhoven en jonge planten leverancier Hendriks Young Plants zijn twee jaar geleden een samenwerking gestart om de Franse Geranium te promoten. In 2016 zijn er onder ander storechecks uitgevoerd in vier landen en werd de Nederlandse en Duitse consument geïnspireerd op Facebook. Deze week staan zij samen op de FloraHolland Seasonal Trade Fair.



Storechecks Franse Geranium 2016
In de weken 13, 15, 17, 19 en 21 van 2016 hebben er bij diverse tuincentra en bouwmarkten in de landen Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (VK) Storechecks plaatsgevonden voor het product de Franse Geranium.
De deelnemers (consumenten man/vrouw, 18 t/m 65 jaar) zijn gevraagd de Franse Geranium bij de diverse tuincentra en bouwmarkten te fotograferen en een aantal vragen te beantwoorden over: koopbereidheid, aankoopreden, gebruik, kleurvoorkeur en levensduurverwachting.

Hieronder de resultaten:
• Koopbereidheid is het hoogst in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.
• De Franse Geraniums zijn een typisch ‘eigen gebruik’ product en wordt volgens deze Storechecks niet vaak cadeau gedaan.
• De Franse Geraniums worden voornamelijk gekocht voor gebruik buiten in de tuin of op balkon/terras. Opvallend is dat in het VK ruim een derde van de consumenten deze ook binnen in huis zouden zetten.
• De Franse Geraniums worden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk voornamelijk gekocht om deze te planten in de volle grond/borders in de tuin. Duitsland en Frankrijk worden de Franse Geraniums juist gekocht om in sierpotten/bakken op het balkon of terras te zetten.
• In alle vier de landen zijn de warme kleuren Franse Geranium populair. Tweekleurig en rood doet het met name goed in het Verenigd Koninkrijk. Paars in Nederland en Frankrijk en roze in Duitsland en Nederland. Men ziet de Franse Geranium echt als een ‘kleurmaker’ in de tuin tussen andere tuinplanten.

Sfeerfotografie en Facebook pagina’s
Via een Nederlandse en Duitse Facebook pagina informeren en inspireren wij consumenten gedurende het seizoen over de Franse Geranium met afbeeldingen van soorten en kleuren in allerlei settings (huis, balkon, tuin, veranda). De doelgroep die we via Facebook bereiken zijn vrouwen tussen de 40 en 70 jaar. Wij ontvangen per bericht tussen de 100 en 500 likes of reacties. Daarnaast worden er vragen gesteld over verzorging of gebruik en plaatsen ze zelf ook foto’s van hun Franse Geraniums. Facebook is een zeer geschikt medium om in contact te komen met liefhebbers van ons product.

De foto’s die wij plaatsen stellen wij ook beschikbaar aan handel, retail, tuincentra en bloemisten. Deze foto’s zijn in webformaat te downloaden op www.fransegeranium.nl. Hoge resolutie foto’s kunt u opvragen door een mail te sturen naar info@fransegeranium.nl.

Franse Geranium tijdens Flora Holland Seasonal Trade Fair
Tijdens de Flora Holland Seasonal Trade Fair zijn wij ook benieuwd naar de mening van handel, retail, tuincentra en bloemisten. We nodigen u uit om een bezoek te brengen aan stand A.10 – FRANSE GERANIUM KWEKERS. In onze stand laten wij het kleuren en soorten aanbod van Franse Geraniums zien en zijn benieuwd naar uw top 3. Deelnemers maken kans op vrijkaarten voor feestevenement Herrie op de Prairie op zaterdag 1 juli 2017 in het Wilde Westland

Publicatiedatum: