Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duizenden Amalia's op de Dam

Prinses Catharina-Amalia is zaterdag prominent aanwezig op Nationale Tulpendag in Amsterdam. De gelijknamige feloranje tulp is een van de geselecteerde soorten door Tulpenprinses Flora Munster (21) en kweker Michiel Kruijer van H&M Flowers uit Wervershoof. De vierdejaarsstudente bedrijfskunde en kwekersdochter uit Wieringerwerf is dit jaar gekozen tot Tulpenprinses. Zaterdag 19 januari assisteert Flora tv-persoonlijkheid Quinty Trustfull bij de opening van het nieuwe tulpenseizoen op de Dam in Amsterdam. Kwekers leggen pal voor het paleis een reusachtige pluktuin aan met 200.000 kleurrijke tulpen. Iedere bezoeker mag gratis een bos plukken. In totaal worden er meer dan 15.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Voorafgaand aan de opening doopt Quinty Trustfull haar eigen tulp.

Met circa 1,8 miljard stelen zijn tulpen een belangrijk exportproduct van Nederland. Het tulpenareaal kende het afgelopen jaar zelfs een record met 14.240 hectare. De natte herfst en koude winter, gevolgd door lange en droge lente en zomer, vormden in 2018 een grote uitdaging voor de bollensector. Het aantal geoogste tulpenbollen is daardoor circa 15% lager dan in voorgaande jaren. Het hoge aantal zonuren blijkt wel een gunstig effect te hebben gehad op de kwaliteit: De snijtulpen zijn dit seizoen sterker en hebben en een langer vaasleven.

Fotocredit: TPN/VidiPhoto

Publicatiedatum: