Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Group De Ceuster opent nieuw hoofdkantoor in Grobbendonk

In februari 2019 opent Group De Ceuster een nieuw en duurzaam hoofdkantoor in Grobbendonk. De producent van organische meststoffen is een echt familiebedrijf en tevens een grote speler in deze markt.

Met DCM (De Ceuster Meststoffen) produceert Group De Ceuster organische meststoffen op basis van een 30-tal grondstoffen afkomstig van reststromen uit de voedingsindustrie. Hiermee wordt er volop ingezet op de circulaire economie. Jarenlange inspanningen zetten het merk zodanig op de kaart dat DCM vandaag de Europese marktleider voor organische meststoffen is. De producten vinden kopers over de hele wereld. Vandaag staat de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf. Onder impuls van Tom De Ceuster trekt Group De Ceuster sinds 2010 nog resoluter de ecologische en organische kaart, ondersteund vanuit innovatie.

Bijna-energie-neutraal hoofdkantoor
Het streven naar de meest duurzame aanpak toont zich ook in het nieuwe hoofdkantoor van Group De Ceuster in Grobbendonk. Dat is bijna-energie-neutraal (BEN). Zonwering, zonnepanelen, slim ontwerp, doorgedreven isolatie en zelfs betonkernactivering: de meest hedendaagse technieken van duurzaam bouwen worden geïntegreerd in het nieuwe gebouw. Ook de R&D afdeling De Ceuster Biosciences en onderzoeksinsituut Scientia Terrae verhuizen later vanuit Sint-Katelijne-Waver naar de site in Grobbendonk. In 2020 start de bouw van een nieuw gebouw voor onderzoek en ontwikkeling en de aanleg van testtuinen en -serres. Zo komen productie enerzijds en onderzoek en ontwikkeling anderzijds samen op dezelfde site.

Innovatie is de sleutel van het succes
Onderzoek en ontwikkeling doet Group De Ceuster voor het eigen productgamma, maar ook op vraag van partners. Met Scientia Terrae heeft de groep een eigen non-profit onderzoeksinstituut dat ook onderzoek verricht voor derden. Zo ontwikkelde het instituut een DNA-multiscan om snel en accuraat plantenziektes op te sporen en een vaccin tegen een specifieke tomatenziekte. Deze worden beiden internationaal succesvol ingezet door laboratoria en professionele telers. De innovatie beperkt zich trouwens niet tot het product zelf. Smurfit Kappa bekroonde DCM onlangs nog met een gouden award voor meest innovatieve en duurzame verpakking. De nieuwe strooidozen zorgen immers voor minder afval omdat deze niet meer voorzien zijn van een plastiek binnenzak. Door deze ingreep wordt er meer dan 3 ton plastic op jaarbasis uitgespaard.

Group De Ceuster
De bedrijven binnen Group De Ceuster kunnen opgedeeld worden in twee internationale business units: De Ceuster Plant care en De Ceuster Animal care. Deze divisies worden ondersteund door De Ceuster Biosciences, gespecialiseerd in onderzoek en biotechnologie. www.groupdc.be

Voor meer informatie, contacteer Sofie Peeters, tel: 0032-473 77 79 79 of mail: spee@dcm-info.com

Publicatiedatum: