Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking Fairways en KWE

Groot en klein leert van elkaar in internationale vershandel

Tholen - Onlangs heeft Fairways Logistics een samenwerking aangekondigd met het Japanse bedrijf Kintetsu World Express (KWE). Anders dan Fairways, dat goed twintig jaar bestaat maar relatief bescheiden van omvang is, is KWE een wereldspeler in land-, lucht- en zeetransport. We spraken met Hans Blauw, die sinds een jaar het bedrijf is komen versterken en de bedrijfsactiviteiten op het gebied van fresh naar een hoger plan probeert te tillen en met Matthijs Verweij, Sales Executive Benelux bij KWE. 

Wereldwijd wordt de transportbranche in perishables gedomineerd door enkele giganten als Kuehne Nagel en Panalpina, maar er is ruimte voor kleinere bedrijven, weet Hans. “Wereldwijd groeit de export van goederen en daarmee groeit de vraag naar flexibele en vooral betrouwbare logistieke partners. Hier liggen kansen voor kleinere ondernemingen, die vanwege van de schaal waarop ze opereren vaak flexibeler en sneller kunnen handelen."

Dit kan een bedrijf als Fairways Logistics volgens Hans als geen ander. “Als mensen ons bellen met een spoed zending kom je niet op de stapel te liggen, zoals dat bij grote bedrijven wel het geval kan zijn. Om een voorbeeld te geven: zojuist nog belde een mij onbekende teler, die last minute even 20 ton aardappelen vanuit Europa naar Canada moest verschepen. Op zo’n moment springen wij uit onze stoel en gaan we dat regelen. Snelle actie, flexibiliteit en persoonlijk contact is waar we op inzetten en onszelf mee kunnen onderscheiden van de grotere spelers.”

Ondanks deze voordelen, is Fairways Logistics aan tafel gegaan met KWE. Die eerste kan vanzelfsprekend profiteren van de operationele kracht en het netwerk van de ander. Kintetsu World Express, als onderdeel voortgekomen uit de Japanse Kintetsu Group Holdings (die weer eigenaar is van de Kintetsu Railways) en sinds 1948 actief in land, lucht en zee transport, wil op zijn beurt uitbreiden in de perishables en kan daarbij de ervaringen van Fairways op die markt er goed bij hebben. “Bij KWE werken wereldwijd ongeveer 20.000 mensen, het bedrijf heeft een jaaromzet van ruim $5 miljard, kennis en operationele kracht hebben we dan ook in huis”, vertelt Matthijs. “Maar in de perishables kennen we niet overal de weg. Iemand als Hans, die al 40 jaar in deze markt zit en overal de ingang weet, heeft dat wel, en we kunnen nu al vaststellen dat deze samenwerking zijn vruchten meer dan afwerpt."

Op dit moment handelt Fairways veel groenten en fruit vanuit Mexico. Voor de sierteelt bedient men er ook veel klanten met snijgroen, maar daarnaast nemen de bloemen vanuit Ecuador en Kenia het leeuwendeel voor hun rekening. Fairways houdt kantoor in Nederland, Miami en Kenia. In samenwerking met KWE wordt begin volgend jaar nog eens een extra 10.000m2 cool storage in gebruik genomen, waarmee het totaal aantal meters uitkomt op 23.000m2.

Voor meer inforamtie:
Kintetsu World Express (Benelux) B.V.
Sales Department - Air Freight
Casablancaweg 16 | 1047 HP Amsterdam
Matthijs Verweij
T: +31 (0) 20 655 44 77
M: +31 (0) 6 5190 36 24
E: Matthijs.Verweij@ea.kwe.com
www.kwe.com

Fairways Logistics
Laan vd Helende Meesters 326
1186 DJ Amstelveen
Hans Blauw
(020) 337 81 56
www.fairways-logistics.com