Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hortizone HZ-ECO BZG en HZ-PRO BZG toegevoegd

BZG-lijst met zuiveringsinstallaties uitgebreid met Hortizone

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) heeft op basis van onderzoek zuiveringsinstallaties van Hortizone toegevoegd aan de BZG-lijst. 

Uit het in opdracht van Agrozone IE BV (uit Loenen) uitgevoerde onderzoek bleek dat met de met de Hortizone type HZ-ECO-0.7 BZG, HZ-ECO-1 BZG, HZ-ECO-1.2 BZG, HZ-ECO-2 BZG, HZ-ECO-4 BZG, HZ-ECO-BZG en Hortizone type HZ-PRO-1.5 BZG, HZ-PRO-2 BZG, HZ-PRO-3 BZG, HZ-PRO-4 BZG, HZ-PRO-4.5 BZG, HZ-PRO-6 BZG, HZ-PRO-8 BZG, HZ-PRO-9 BZG, HZ-PRO-10 BZG, HZ-PRO-15 BZG, HZ-PRO-20 BZG, HZ-PRO-25 BZG, indien deze worden toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ten minste 95% zuiveringsrendement wordt behaald.

Daarnaast heeft de BZG geoordeeld dat met de bovengenoemde installaties, indien deze worden toegepast bij de onderzochte specificaties en instellingen, ook kan worden voldaan aan het tenminste 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

De zuiveringsinstallaties van het type Hortizone HZ-ECO BZG en Hortizone HZ-PRO BZG worden daarom op de BZG-lijst met goedgekeurde zuiveringsinstallaties geplaatst, voor zowel het 95% zuiveringsrendement als voor het 99,5% zuiveringsrendement voor imidacloprid.

Net iets groter dan een europallet
De HortiZone ECO bestaat uit een pompskid, ozonreactor en een industriƫle ozongenerator compact samengebouwd in een handzame unit en voorzien van intelligente PLC besturing. Het instapmodel is net iets groter dan een europallet, wordt geleverd met een 230V stekker en is eenvoudig te plaatsen, zo valt op Agrozone te lezen.

Voor aanvullende informatie met betrekking tot de Hortizone HZ-ECO BZG en Hortizone HZ-PRO BZG wordt verwezen naar het informatieblad dat bij de BZG-lijst is gevoegd. Overige informatie is op te vragen bij de leverancier van het product.

De BZG-lijst is te vinden op: http://www.helpdeskwater.nl/onderwerpen/emissiebeheer/agrarisch/glastuinbouw/

Voor meer informatie: 
Agrozone
www.agrozone.nl 
info@agrozone.nl  

Secretaris van de BZG
mevr. C.A.M. Baltus van RWS Water, Verkeer en Leefomgeving
06-51103638
corine.baltus@rws.nl 

Publicatiedatum: