Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valeria Lobato Jarrín, Florpaxi:

Ecuadoraanse rozenteler kijkt verder dan alleen rozen

De Ecuadoraanse rozenteler Florpaxi zal binnenkort zijn assortiment uit gaan breiden met andere bloemenvariëteiten. In 2018 heeft de kweker zonnebloemen geplant, waarvan de eerste bloemen in december zijn geoogst. Op dit moment test men bovendien met verschillende andere variëteiten en boeketvullers, die later dit jaar ook op de markt zullen komen. Dat vertelt Valeria Lobato Jarrín of Florpaxi.

Zonnebloemen
Florpaxi is zeer enthousiast over de zonnebloemen. "Het telen van deze bloemvariëteit is niet alleen goed voor onze verkoop, maar ook een goede manier om onze bodem en ecosysteem te helpen door verschillende soorten gewassen op hetzelfde stuk land te planten. Daarnaast zien onze velden er ook beter uit, vol waardevolle bestuivende insecten - bijen!"

Naast verschillende variëteiten boeketvullers wordt geëxperimenteerd met o.a. scabiosa, craspedia en hortensia.  

Boeketten
Omdat de zonnebloemen en boeketvullers nog getest worden, weet Lobato nog niet precies hoeveel ze zullen gaan planten voor de commerciële productie. "Eerst gaan we kijken hoe de variëteiten zich aanpassen aan onze bodems, water en klimaat. Maar in elk geval willen we een dermate breed productassortiment, dat we voor onze klanten ook boeketten kunnen gaan maken."

Voor meer informatie:
Florpaxi
Valeria Lobato Jarrín
E-mail: info@florpaxi.com 
www.florpaxi.com 

Publicatiedatum: