Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FloraHolland koopt 15.500 extra stapelwagens voor topdagen 2019

Om tijdens de piekperiode de beschikbaarheid van stapelwagens te vergroten heeft bloemen- en plantenveiling FloraHolland 15.500 stapelwagens aangeschaft."De inzet van nieuwe stapelwagens wierp afgelopen kerstperiode al zijn eerste vruchten af. Er is op vier geplande nachten geen interne nachthuur ingezet. Daarnaast zijn er nog meer acties om een tekort aan stapelwagens te voorkomen", aldus de veiling.

Extra laag bij potplanten tijdens de piek
Tijdens de piek van 2019 (1 februari tot 15 juni) gaan de locaties Naaldwijk en Aalsmeer in het potplanten distributieproces op vier lagen verdelen in plaats van drie. "Door deze extra laag toe te voegen, zijn er minder stapelwagens nodig voor het distributieproces. Naaldwijk heeft de afgelopen piek al succes gehad met deze methode. Daarom gaan we dit ook in Aalsmeer invoeren." Locatie Rijnsburg veilt hoofdzakelijk bloemen. Hier verandert niets in het potplanten distributieproces.

Voller beladen op vastgestelde piekdagen
Op vooraf vastgestelde dagen tijdens de topdagen 2019, gaat FloraHolland op Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg tijdens het distributieproces de stapelwagens zo vol mogelijk beladen. Dit doen ze voor zowel bloemen als potplanten en voordat de stapelwagens het distributiegebied verlaten en afgeleverd worden.

Het voller beladen van de stapelwagens zorgt ervoor, dat er veel minder stapelwagens nodig zijn voor het distributieproces. De locaties hebben afgelopen piek deze methode al eerder met succes gebruikt. Het voller beladen kan wel invloed hebben op de doorlooptijden. "Wij houden dit scherp voor u in de gaten en proberen de doorlooptijden zo laag mogelijk te houden. De vastgestelde dagen 'voller beladen' vindt u in de kalender interne nachthuur op onze website", aldus FloraHolland. 

Interne nachthuur
In 2018 had de veiling op 30 nachten interne nachthuur. "Met de aanschaf van extra stapelwagens voor 2019 is rekening gehouden dat dit aantal dagen halveert. Dus ook tijdens de topdagen van 2019 zijn er nachten waarop wij interne nachthuur kunnen inzetten om de beschikbaarheid van stapelwagens te vergroten." 

 

Publicatiedatum: