Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer dan 20.000 bijenvolken in Duitsland

Met meer dan 20.000 geregistreerde bijenvolken in Duitsland kon de bestuivingscapaciteit sinds het afgelopen voorjaar bijna verdrievoudigd worden. Naast de uitbreiding van de dienstverlening voor telers is BEEsharing dit jaar een eigen online-marktplaats begonnen, waarop imkers hun producten lokaal kunnen verkopen.

„Passend bij onze filosofie staan ook bij de online-marktplaats transparantie, lokaliteit en kwaliteit op de eerste plaats", zegt Otmar Trenk, oprichter van BEEsharing en zelf gecertificeerd imker. „Zo kunnen handelaren bijvoorbeeld binnen een bepaalde straal probleemloos lokale producenten zoeken en zo een op persoonlijk contact gebaseerd leveranciersnetwerk opbouwen."

Naast het nieuwe aanbod voor imkers en honinghandelaren werd de dienstverlening voor de groenten- en fruitteelt, evenals de akkerbouw uitgebreid. Zo staan er naast honingbijen, metselbijen en hommels inmiddels ook groene vleesvliegen voor de bestuiving ter beschikking. Bovendien kunnen telers nu ook voor de beschutte teelt onder folie, glas of doek hun behoefte aan bijen berekenen. „We zien een sterk groeiende vraag naar professionele bestuiving, waar we met ons nieuwe aanbod graag aan tegemoet komen", aldus Nils Gerber, medeoprichter van BEEsharing en eveneens gecertificeerd imker.

Momenteel bieden zo'n 700 imkers hun bijenvolken voor bestuiving op het BEEsharing-portaal aan. Het aantal gebruikers bedraagt sinds begin december circa 5.700. „De continue stijgende gebruikersaantallen laten zien dat er zowel binnen de imkerij alsook binnen de landbouw een grote behoefte aan moderne communicatie bestaat", zegt BEEsharing-oprichter Otmar. „Op BEEsharing kunnen imkers, telers en bijenvrienden ongecompliceerd met elkaar in contact komen en net zoals in een chatbox themagroepen vormen", vult Nils aan. „Een goede mogelijkheid voor bijvoorbeeld verenigingen of belangengroepen om een modern en thematisch ledenforum op te bouwen."

Naast de digitalisering van uitwisseling en verkoop - alles volgens de actuele stand van de algemene verordening gegevensbescherming van de EU en met servers in Duitsland – staat ook in het komende jaar de strijd tegen honingvervalsers nog steeds heel hoog op de BEEsharing-agenda. Het bedrijf uit Hamburg analyseert daarom alle ingekochte honing op samenstelling en herkomst en kan dit deels tot aan de bloeigebieden terug volgen.

Verdere informatie: www.beesharing.eu/de/ 

Publicatiedatum: