Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogheemraadschap van Delfland:

"Voldoende zoet water in gebied Delfland niet vanzelfsprekend"

"Waar waterschappen in het oosten en zuiden van het land nog steeds kampen met de gevolgen van de droogte, is in ons gebied geen sprake van een watertekort. Door aanvoer vanuit het Brielse Meer hadden wij ook in de zomer voldoende water. Vanzelfsprekend is dat niet", zo meldt het Hoogheemraadschap van Delfland.

"Zo zagen wij de laatste drie weken dat door de lage rivierstanden ook bij ons het water wat minder zoet begon te worden. De recente buien hebben gelukkig geholpen."

"Voor het binnenlaten van water uit het Brielse Meer hebben we een waterakkoord met waterschap Hollandse Delta. Met dat water hebben wij het waterpeil op niveau kunnen houden en hebben glastuinbouwbedrijven die daarvan afhankelijk zijn steeds kunnen beschikken over zoet water van goede kwaliteit."

Hoogheemraad Ingrid ter Woorst: “Het is duidelijk dat voldoende zoet water geen vanzelfsprekendheid is. Het is goed om dat onder de aandacht te blijven brengen van ondernemers die ervan afhankelijk zijn. Zij moeten voorbereid zijn op toekomstige periodes van droogte en zuinig en zorgvuldig omgaan met het voorhanden zoete water. Voor de glastuinbouw betekent dat bijvoorbeeld circulair werken en voorkomen dat er lekstromen met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen in het slootwater komen. Dan hoeven wij minder door te spoelen en besparen wij water en energie.”

Voor meer informatie:

Hoogheemraadschap van Delfland
Phoenixstraat 32
2611 AL Delft
(015) 260 81 08
loket@hhdelfland.nl
www.hhdelfland.nl

Publicatiedatum: