Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Porta Nova installeert Philips GreenPower-LED toplighting op 5000 m2

Porta Nova heeft na een succesvolle, kleinschalige hybride proef met LED zijn proef met Philips GreenPower-LED toplighting met een speciaal spectrum voor rozen uitgebreid. Hiermee kan het bedrijf, zo weet de fabrikant Signify, het hele jaar door de lichtniveaus verhogen zonder meer warmte te produceren. Porta Nova besloot te investeren in een proef op een oppervlak van 5000 m2.

foto's: lighting.philips.nl

Nieuwe Greenpower-LED toplighting met speciaal spectrum voor rozen
Met het nieuwe speciale LED-spectrum voor rozen kunnen kwekers het aantal belichtingsuren verhogen, wat voor hen dankzij het stabiele klimaat een zeer efficiënte manier is om de productie te verhogen en gewassen van hoge kwaliteit te produceren. Dit is te realiseren met de nieuwste generatie van Philips GreenPower-LED toplighting. Deze specifieke producten bieden lichtopbrengstniveaus van gemiddeld 500 of 600 µmol/s per module, met een zeer hoog rendement van maar liefst 3,0 µmol/J.

Intensief onderzoek
Het afgelopen jaar hebben plantspecialisten van Signify intensief samengewerkt met een groep van ongeveer 30 rozentelers, consultants, universiteiten, onderzoeksinstituten en vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid die zich bezighouden met de ontwikkeling van de rozensector, om een speciaal lichtrecept te ontwikkelen met een LED-spectrum voor snijrozen. Het nieuwe spectrum voor snijrozen is speciaal ontwikkeld om onder de West-Europese klimaatomstandigheden grote hoeveelheden rozen van topkwaliteit te telen bij volledige LED-verlichting.

“De resultaten van ons onderzoek voor de ontwikkeling van het ultieme spectrum voor rozen zien we nu ook terug bij Porta Nova”, zegt Udo van Slooten, Business Leader Horticulture bij Signify. “Dit is een duidelijk bewijs dat de nieuwe toplighting met een speciaal spectrum voor rozen zijn beloften waarmaakt en op een veel grotere schaal kan worden gebruikt.”

Een speciaal spectrum voor speciale rozen
Porta Nova is een toonaangevende rozenkweker in Nederland. Het bedrijf is ontstaan uit een fusie van drie rozenkwekers, handelend onder de namen Aad Luijk, Leon Dukker en Nico van Vuuren. Het bedrijf begon in 2002 op 4,3 ha grond en sindsdien is het voortdurend gegroeid tot hun huidige omvang, 20 ha. Ze testen en werken al sinds 2015 met Philips LED-verlichting.

“Met de hogere lichtintensiteit konden we onze productie van Red Naomi-rozen opvoeren”, zegt Leon Dukker, algemeen manager bij Porta Nova. “Nu we de GreenPower-LED toplighting met het speciale spectrum voor rozen hebben getest in ons bedrijf, verwachten we dat dit spectrum onze opbrengt zal verbeteren. Het was dus een logische stap om dit nieuwe systeem te implementeren.”

Signify is sinds 16 mei 2018 de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting.

Voor meer informatie:
Philips Lighting Horticulture LED Solutions
Daniela Damoiseaux, Global Marcom Manager Horticulture bij Philips Lighting
T: +31 6 31 65 29 69
E: daniela.damoiseaux@signify.com 
www.philips.com/horti 

Publicatiedatum: