Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Seasonal Trade Fair 2018

Tholen - Het voorjaarsaanbod van de verschillende op de klokken van FloraHolland aanvoerende kwekers was afgelopen week wederom te bewonderen op de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk. Een goeie 200 kwekers - toch flink minder dan vorig jaar, toen het er zo'n 300 waren - hadden overwegend tijd genoeg voor een babbeltje. Dat had alles met het weer te maken: tuincentra schoven de gebruikelijke bestellingen op de lange baan, domweg omdat het vroor en de consument dat niet met tuinieren weet te combineren. En terwijl vorig jaar de beurs zelf het startsein voor de handel betekende, staan de meeste tuinders nu nog in de startblokken.


Niels Kreuk en Coen Verspeek van Wooning Orchids presenteren het nieuwe concept Bamboo Orchid ; Raimond, Jasmijn en Martijn van SV.CO presenteren alle lekkernijen voor het komende seizoen ; de mannen van Fachjan presenteren het nieuwe concept Rough & Tough en Jose en Piet Mulder van Mulders Sierteelt, in de markt natuurlijk bekend van de lampionplanten, waarvan bovendien gezond gesnoept kan worden.

Klik hier voor onze fotoreportage

Toch gaat 't allemaal zo slecht nog niet. Een paar mooie weken kan veel goed maken. Bovendien hebben de de dames en heren kwekers uit het meer tropische segment uitstekend zaken gedaan de afgelopen tijd, soms tot op het punt dat ze zelf niet meer weten waar ze nog planten vandaan moeten halen.


Thomas Offer Madsen van Botanic Lab. Zij kweken groene planten in Denemarken, Polen en Spanje en werken samen met Deense designers om tot pot-plant ontwerpen te komen ; Marlène Zuidgeest van PZ Planten, dat deze maand (maart 2018) 60 jaar bestaat en bij deze gelegenheid een nieuw logo op de beurs ; Anne-Marie Looije en Caroline Janknegt van FloraHolland presenteren de noviteiten in de Noviteitenhoek en het team van Deense kwekerij Lundager met van links naar rechts Ove Lundager, Michel Teeken, Olga Lundager en Viktorija Spakova.

Klik hier voor onze fotoreportage