Marcel van den Bogert, Lightshine

Seizoen voor het reinigen van de reflectoren weer van start

Energiebesparing en het verbeteren van de lichtopbrengst zijn belangrijke onderwerpen in de tuinbouw. Men zoekt voortdurend naar verbeteringen, maar vergeet soms dat op relatief voor de hand liggende, eenvoudig op te anticiperen factoren ook veel winst valt te behalen. Een voorbeeld daarvan is het schoonmaken en schoon houden van de armaturen in de kas. Bij Lightshine, een bekende speler op dit gebied, is het 'was-seizoen' weer van start gegaan.


Sinds kort staat de belettering op de gevel!

"Met dezelfde vindingrijkheid als de kwekers zelf maken wij van deze normaal gesproken arbeidsintensieve taak een snelle en effectieve klus", vertelt Marcel van den Bogert. "Met de mobiele Lightshine reinigingsmachines brengen wij de armaturen snel in perfecte staat, wat niet alleen in een aanzienlijke lichtopbrengst, maar ook in minder energieverbruik resulteert."

Uit de praktijk zou blijken dat de lichtopbrengst tot wel 9% kan verbeteren door het reinigen van de reflectoren en lampen. Lightshine biedt klanten in binnen- en buitenland een 'totaalpakket' van demonteren, reinigen van kappen en bollen en tot slot het weer monteren van de armaturen. Daarnaast kunnen ook GreenPower LED interlight modules gereinigd worden.

Het moment waarop telers besluiten de armaturen te wassen, verschilt natuurlijk, maar toch ziet Marcel er wel een golfbeweging in. Het 'seizoen' begint voor Lightshine in mei en loopt dan door tot december, daarna is het weer een paar maanden rustiger. Maar men gaat niet zitten kaarten: "In de winter hebben we het druk genoeg met het met ons andere bedrijf CleanCarts met het reinigen van winkelwagens en mandjes ."

Marcel: "Het één of twee keer per jaar reinigen van uw armaturen geeft, naast een hogere lichtopbrengst en een lagere energieverbruik, de assimilatiekappen een langere levensduur. Hierbij geldt dan ook: “Onderhoud is behoud!”."


Voor meer informatie:
Lightshine Cleaning BV
Vlotlaan 186
2681 TV Monster
T: +31 (0)174-271493
E: marcel@lightshine.nl
www.lightshine.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018