Agriprotect Spike:

"Gerichte, kosteneffectieve biologische bestrijding"

Een gelijkmatige verdeling van bestrijders én een zeer doelgerichte bestrijding. Dat scheelt tijd en geld. Onlangs kwam de eerste Agriprotect Spike op de markt met daarin een galmug ter bestrijding van bladluis.Horticoop ontwikkelde een nieuwe drager voor het uitzetten van biologische bestrijders in de kas.

Gerichte inzet
"Bij reguliere biologische bestrijding worden relatief grote hoeveelheden bestrijders op slechts enkele plekken in de kas uitgezet," meldt Horticoop. "Daarmee bestaat de kans dat de bestrijders niet overal in voldoende mate aanwezig zijn. De Agriprotect Spike draait het om. Een tuinder zet meerdere Spikes uit met relatief kleine hoeveelheden bestrijders. Hij kan ze hierdoor zeer gericht inzetten op plaatsen waar de plaagdruk groot is. En door het uitzetten op meerdere plekken, vindt er ook een zeer gelijkmatige verdeling over de kas plaats.De Spike kan zowel in pot, grond of steenwol worden geprikt. Door de uitgekiende behuizing blijven de bestrijders in de Spike droog bij beregening."

Bestrijding van bladluis
Agriprotect Spike richt zich op de biologische bestrijding van bladluis. Iedere Spike bevat veertig poppen van de galmug Aphidoletes aphidimyza. Een verpakking bevat in totaal vijftig Spikes met twee duizend poppen. Aphidoletes aphidimyza is een galmug die haar eieren afzet in luizenkolonies in diverse gewassen. De focus van de galmug is vooral gericht op de Aardappeltopluis, de Boterbloemluis, de Groene perzikluis, de Katoenluis, de Tabaksluis en de Zwarte bonenluis.

Agriprotect is het label waaronder Horticoop biologische gewasbeschermers verkoopt. In de toekomst komen er meer Spikes op de markt met andere bestrijders, zoals de sluipwespen Encarsia formosa en Eretmocerus eremicus.


Voor meer informatie:
Horticoop
www.horticoop.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018